Annons

Barber Supplier – Barberarnas egna frisörgrossist

Barber Supplier – Barberarnas egna frisörgrossist
23. oktober 2015 bal@freemindsmedia.com

23 oktober 2015

Hermod Nordic AB

Barberartrenden växer sig stark i Europa och har även tagit fart i Sverige. Med detta kommer en ökad efterfrågan på produkter inom skäggvård och klassisk rakning.
Barber Supplier är en frisörgrossist som nischar sig mot framför allt barberare och herrfrisörer. De erbjuder ett sortiment inom skäggvård, rakning och hårstyling för män.

Grundarna har varit med och drivit på utvecklingen av groomingprodukter i Sverige och har över 10 års erfarenhet inom retail. De står även bakom Grooming.se, Beardshop.se.  och drev också Sveriges första hudvårdssalong för män, Groomingstudio, mellan 2008-2013.

Efter en ökad förfrågan efter produkter inom skäggvård och rakning från barberare runt om i Sverige, valde de för ett år sedan att lägga ner sina butiker för att fokusera på distribution istället.

Barberarprodukter är ganska svåra att få tag på via svenska leverantörer och därför har Barber Supplier nu startat upp en verksamhet med fokus på barberare, med målsättning att serva dem med ett brett utbud så att varje salong kan plocka ihop ett sortiment som passar deras profil och kunder.

 

Verksamheten har precis bytt namn och håller fortfarande på att utvecklas. De har redan idag ett brett produktsortiment att erbjuda, med fler varumärken på ingång under hösten. De erbjuder även möjligheten att få köpa produkter från Grooming.se till rabatterat pris, om det är produkter som saknas bland det de idag distribuerar. Företaget försöker hålla en bra servicenivå med snabba leveranser, utan några inköpskrav, för att ge möjligheten att prova på sortiment utan att bygga upp för stort lager. De bistår även med erfarenhet av vad det är för typ av produkter som verkligen efterfrågas av kunder. Det är sällan en leverantör sitter på den kunskapen!

För att hjälpa till att driva kunder till salongerna listar de alla barberare med telefonnummer och karta på hemsidan samtidigt som de aktivt jobbar med sociala medier för att tipsa om deras samarbetspartners.

Inom kort kommer Barber Supplier även att erbjuda utbildning inom klassisk rakning med kniv och skäggtrimning.

Barber Supplier har ett urval av varumärken, bl.a.:

  • The Bearded Man Company
  • Damn Good Soap Company
  • Beardition
  • The Bluebeards Revenge
  • Dapper Dan
  • HeadBlade

Fler varumärken är på ingång under hösten!

Salongstillbehör:

  • Barbicide
  • Barbers Pro

För mer information besök Barber Supplier på www.barbersupplier.se eller hör av dig på info@barbersupplier.se eller 08-661 88 28.

ANNONS