Exclusive:

Bästa silverschampo – bevara en kall blond ton med rätt produkter

Att använda ett silverschampo är viktigt för kalla blondiner för att bibehålla en kall fin ton. Alla hår gulnar naturligt och vissa hår gulnar mer ändra. Men att hår gulnar kan bero på flera olika faktorer.

Den första faktoren är att håret inte är uppljusat tillräckligt hos frisören, att håret bara har ljusat upp sig till en gul ton och inte till en ljusgul. När man ljusar upp ett hår bör det ljusas upp så att det ser ut som insidan av en banan ungefär, alltså väldigt ljust gult – de ljusa gula tonerna går enkelt att neutralisera med silverschampo för att få en kall blond ton.

Men om håret endast har lyft till gult (mer utsidan av en banan) kan håret bara få en beige ton av silverschampo / nyansering annars behöver det färgas mörkare för att få en riktigt taskig, kall ton. Därför är det viktigt att i första hand ta reda på om ditt hår har kvalitén att ljusas upp till ljusgult om du vill ha en ljus, kall blond ton. Om det inte går på grund av kvalitén och underliggande pigment får du nöja dig med beige eller en mörkare askig ton.

De andra anledningarna till att håret blir gult efter ett tag är beläggningar på håret som kommer från avgaser i luften, vatten och produktrester. Därför är det viktigt att använda ett bra silverschampo regelbundet för att underhålla en klar blond eller kall blond ton.

Vad är ett silverschampo?

Ett silverschampo är ett schampo som innehåller lila/violetta pigment. Lila/violetta pigment neutraliserar bort gula toner i ett hår och efterlämnar det med en kall blond ton. Silverschampo rekommenderas att använda 1 gång i veckan eller var tredje tvätt för att hela tiden underhålla en klar blond/kall blond ton och undvika att håret hinner gulna.

Nedan tipar HairMagazine om 4 bästa silverschampo för att bibehålla och underhålla en kall blond ton.


1. Olaplex Blonde Enhancer Toning Shampoo No.4P

bästa silverschampo

Mycket vårdande silverschampo som stärker och mjukgör håret samtidigt som det neutraliserar bort gula toner i blont hår. Silverschampot är mycket pigmenterat i en mörklila ton vilket även neutraliserar bort gula toner i mellanblont – mörkare blont hår. Tänk på att tonen då blir mer beige/ask än ljusblond.

Eftersom silverschampot är mycket pigmenterat räcker det att låta sitta 1 min för ljusblonda hår och 3 min för mellanblonda – mörkblonda hår. Om du vill ha en så kall ton som möjligt, nästan silver/askig kan du låta silverschampot verka 5 min, men överskrid aldrig tiden på 5 min då det då kan slå över i lila.

För att få ett svagare silverschampo för dig som endast vill ha en neutral, klar blond ton kan du blanda ut silverschampot med det vanliga olaplex no.4 schampot, eller ett annat vanligt schampo men viktigt att det är sulfat och parabenfritt samt återfuktande/vårdande för bästa effekt.

Gå till butik >>


2. Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet shampoo 

bästa silverschampo

Återfuktande silverschampo som neutraliserar bort gula toner och ger en kall blond ton. Silverschampot är mycket pigmenterat och ju längre det får sitta desto kallare ton får håret. Silverschampot funkar både på ljusblont, mellanblont och mörkblont hår. Tänk på att om håret har mörkare gula toner blir effekten mer beige än isblond. Silverschampot skyddar håret mot daglig oxidering från att gulna.

Silverschampot ska verka 2-4 minuter beroende på hur kallt du vill ha resultatet.

Gå till butik >>


3. Fanola No Yellow Shampoo

bästa silverschampo

Silverschampo som verkligen har en bra silverschampo effekt. Skillanden mellan detta och Olaplex och Kerastase silverschampo är att det inte innehåller vårdande egenskaper. Därför kan håret kännas lite torrt efter användning av detta, därför är det viktigt att använda ett bra återfuktande balsam efter användning.

Annars är detta ett väldigt bra silverschampo som gör vad ett silveschampo ska. Det är mycket pigmenterat och neutraliserar effektivt gula toner i ljusblont, mellanblont och mörkblont hår, utan att slå över och bli lila/grått. Låt silverschampot verka 1-5 minuter beroende på hur kallt resultat du vill ha.

Gå till butik >>


4. Kevin Murphy Blonde Angel Wash Shampoo

bästa silverschampo

Vårdande silverschampo för ljusblonda hår. Detta är ett väldigt bra silverschampo för ljusblonda hår. Det är inte såpass pigmenterat att det funkar på mellanblont – mörkblont hår.

Silverschampot neutraliserar gula toner i ljusblont hår och ger en klar/kall nyans. Detta silverschampot är perfekt för dig som inte vill ha en för kall blond ton på håret.

Detta silverschampot ger fin glans och återfuktning till håret. Låt verka i 2-5 minuter.

Gå till butik >>
Senaste

Viktig dejt och dålig hårdag – hjälp!

Visst är det typiskt. Du har bokat in årets...

Behöver ditt hår tillskott av vitaminer?

Många anser att håret är en viktig detalj och...

Så kan du klippa håret själv med en hårtrimmer

Det är ingen hemlighet att det kan vara en...

Presenttips till mamma

Det finns många helt fantastiska mammor och alla förtjänar...

Nyhetsbrev

spot_img

Senaste artiklarna

Viktig dejt och dålig hårdag – hjälp!

Visst är det typiskt. Du har bokat in årets...

Behöver ditt hår tillskott av vitaminer?

Många anser att håret är en viktig detalj och...

Så kan du klippa håret själv med en hårtrimmer

Det är ingen hemlighet att det kan vara en...

Presenttips till mamma

Det finns många helt fantastiska mammor och alla förtjänar...

Så förbereder du dig för högskoleprovet

Det svenska nationella högskoleprovet är ett prov som alla...
spot_imgspot_img

Viktig dejt och dålig hårdag – hjälp!

Visst är det typiskt. Du har bokat in årets viktigaste dejt, och vaknar upp med riktigt risigt hår. Inget du gör fungerar. Du lockar....

Behöver ditt hår tillskott av vitaminer?

Många anser att håret är en viktig detalj och visst kan man snabbt förändra sitt utseende bara genom nya färgtoner i håret eller en...

Så kan du klippa håret själv med en hårtrimmer

Det är ingen hemlighet att det kan vara en utmaning att klippa sitt eget hår. Men med rätt verktyg och lite kunskap går det...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here