Annons

De är östkustens bästa barberare

De är östkustens bästa barberare
6. november 2019 Sofia
De är östkustens bästa barberare

06 november 2019

De är östkustens bästa barberare

Text: Barber Supplier
Foto: Barber Supplier

Nu står det klart vilka som är finalisterna i Årets Barberare 2019. Efter en otroligt tuff och jämn kamp avgjordes i söndags den fjärde och sista semifinalen i tävlingen. Hela 19 barberare tävlade om titeln Östkustens bästa barberare och den sista finalplatsen. Totalt har 49 barberare från hela landet tävlat under hösten.

Det var inte bara det största barber battlet någonsin i Sverige, utan även det allra jämnaste. Deltagarna höll riktigt hög klass på sitt hantverk och visade upp en stor variation av tekniker och frisyrer. Domarna sätter poäng efter sju kriterier med totalt nio olika poäng. När dessa räknades samman var det två barberare som stod ut från resten. Med samma poäng och exakt samma fördelning av de olika betygsgraderna.

– Det var helt omöjligt att skilja på dem! Och detta var den tuffaste semifinalen med dubbelt så många deltagare än de övriga. Så det mest rättvisa var att dela på första platsen och låta båda få gå till final, säger domare Kenneth Johnsson.

Se även: Omar Darwish är västkustens bästa barberare

Vinnarna, som båda kan kalla sig Östkustens bästa barberare och även får representera Östkusten på finalen, är Alan Mannerstål, Mannerståls Herrfrisering i Gamla Stan/Stockholm och Mehmet Gultekin från George Klipp i Spånga. På andra plats kom Siavash Damankesh, Barber Club Stockholm.

– Jag gick in i tävlingen utan några förväntningar, jag var glad över att delta och möta alla andra fantastiska barberare. Att jag vann känns helt fantastiskt. Jag är otroligt tacksam att domarna såg det jag framförde! Är supertaggad på final och hoppas att det blir fullt med branschkollegor, säger Alan Mannerstål.

– Det känns jättebra, jag är jätteglad! Tack så mycket för att vi fick en chans att visa upp oss, säger Mehmet Gultekin

 

Se även: Han är mellersta/norra Sveriges bästa barberare!

De två vinnarna tillsammans med juryn.

Semifinalen hölls på Clarion Hotel Amaranten i Stockholm, där även finalen kommer att avgöras på #adaytomovember-eventet den 24:e november. I finalen blir det lottade modeller och en internationell jury. Dagen bjuder även på SM i skägg 2019, workshops för barberare och frisörer, utställare, pop-up barbershop med Rusty Rascals med mera. Allt överskott från dagen skänks till Movember Foundation och deras arbete med mäns hälsa.

Årets barberare anordnas av Barber Supplier Nordic AB samt Swedish Barber Association, en branschorganisation för barberare som startar under hösten 2019. Hair Magazine är mediapartner till tävlingen.

Finalisterna i Årets Barberare 2019

Västkusten
Omar Darwish, Sharper Barbershop i Göteborg

Övriga Sverige
Abbe Al-Jadir, Wau Barbershop i Västerås

Södra Sverige
Caroline Gustafsson, Barber Art & Crafts i Trelleborg

Östkusten
Alan Mannerstål, Mannerståls Herrfrisering i Stockholm
Mehmet Gultekin, Georges Klipp i Spånga

ANNONS