Annons

É du Junkstyle, eller?

É du Junkstyle, eller?
23. maj 2018 bal@freemindsmedia.com

23. maj 2018

É du Junkstyle, eller?

Ordvistarna, Göteborgsslangen och de vitsiga liknelserna haglar när frisörduon Evelina Berlevik och Camilla Rundholm från Junkstyle i Göteborg kommer in på Hair Magazines redaktion. Det sprids en härlig, lättsam stämning och det känns som att vi har känt varandra hela livet trots att det är första gången vi ses.

- Vi båda två är personer som hellre hoppar på än står kvar, så när erbjudandet att ta över den här gamla salongen kom så sa vi ja.– Vi båda två är personer som hellre hoppar på än står kvar, så när erbjudandet att ta över den här gamla salongen kom så sa vi ja.

De tidigare Årets Frisör-vinnarna har precis startat upp en utbildningsverksamhet, Edu Junkstyle, i egen regi och vi ville gärna veta mer. Det gamla Göteborgsuttrycket ”é du go eller?” ligger till grund för det vitsiga namnet Edu Junkstyle och visst är de goa, tjejerna som ligger bakom konceptet.

Läs även: Vinnare av Årets Dam 2017: Camilla Rundholm

Hur kom det sig att ni blev frisörer?
C: Jag jobbade i butik och en dag satte jag mig ner och gjorde en bucket list och kom fram till att det var frisör jag skulle bli. Jag bestämde mig för att jag skulle utbilda mig, flytta till Göteborg och börja jobba på Toni&Guy. Det gjorde jag och det var så jag träffade den här sköna bönan.

E: Min pappa var dansbandsmusiker så jag fick alltid göra ”dansbandsslingor” på honom innan han skulle ut och spela när jag gick på mellanstadiet. Det blev dock inte frisörlinjen på gymnasiet men därefter flyttade jag till Göteborg och började som assistent på Toni&Guy.

Läs även: Fem frisörer om trender

Text: Camilla Svensson
Foto: Jenny Christenson

Artikeln är längre – Läs resten av artikeln i vårt onlinemagazine.

- Det borde läggas väsentligt mycket mer tid på klippning både när det kommer till utbildning och utveckling.– Det borde läggas väsentligt mycket mer tid på klippning både när det kommer till utbildning och utveckling.

Kursmaterialet plåtades i Junkstyles salong på Eklandsgatan i Göteborg.Kursmaterialet plåtades i Junkstyles salong på Eklandsgatan i Göteborg.

Klippkursen Rewind är ingen grundkurs. Fokus ligger på grundtekniker men det handlar mer om att ta ett steg tillbaka och fråga sig själv varför man klipper på ett visst sätt, något som många efterfrågar.Klippkursen Rewind är ingen grundkurs. Fokus ligger på grundtekniker men det handlar mer om att ta ett steg tillbaka och fråga sig själv varför man klipper på ett visst sätt, något som många efterfrågar.

Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin – klicka här. 


ANNONS