Annons

Emelie Othén vann Fondation Guillaumes fototävling 2019

Emelie Othén vann Fondation Guillaumes fototävling 2019
30. januari 2019 bal@freemindsmedia.com

30 januari 2019

Emelie Othén vann Fondation Guillaumes fototävling 2019

På Intercoiffures årsmöte på Hesselby slott stod det klart att vinnaren av Fondations Guilluames fototävling var Emelie Othén. Här berättar hon om inspirationen och vägen till hennes bidrag.

Årets vinnarbidrag av Emelie Othén, från Bergfeldts frisörer, i Fondation Guillaumes fototävling 2019.
Årets vinnarbidrag av Emelie Othén, från Bergfeldts frisörer, i Fondation Guillaumes fototävling 2019.

Under Intercoiffures årsmöte på Hesselby slott avgjordes Fondation Guillaumes årliga fototävling. Med en innovativ och spännande bild och frisyr kammade Emelie Othén från Bergfeldts frisörer hem förstaplatsen. Tävlingen avgjordes genom en omröstning av Intercoiffures medlemmar. 

Emelie har tidigare varit med och tävlat och hamnade året innan på en andra plats. Hon ville gärna skapa något annorlunda som inte tidigare setts i en Fondation Guilluame fototävling samtidigt som hon ville utmana sig själv. När hon då hittade en avant garde-frisyr med smält hår på Pinterest började inspirationen smyga sig på.

– Det låter kanske galet, men jag har alltid tyckt att humlor och bin är söta små djur och de är även väldigt nyttiga för miljön. Med det som inspiration, och med tanke på att det är rätt i tiden med hållbarhet, miljö och att vi ska värna om våra bin, bestämde jag mig för att det var mitt mönster och bidrag till tävlingen, berättar Emelie. 

Se även: Mathilda Käck vann Fondation Guillaumes fototävling 2018

För att skapa frisyren använde Emelie syntetiskt hår som hon tovade och till sist lade hönsnät över. Hon provade många olika tekniker och tillvägagångssätt innan hon hittade den rätta vägen. Som en hjälp, under hela resan, fanns Linda Schuster där för att bolla idéer med, coacha och fotografera bidraget. 

– Jag provade allt för att få till den där looken jag ville åt. Först en Crème brûlée-brännare – det funkade inte. Därefter värmepistol – det gick inte heller så bra. Det slutade faktiskt med fön och hårspray. Det använder jag allra mest i vardagen så varför krångla till det?  

  Emelie Othén, i mitten, visar upp bidragen tillsammans med Nicole Hellberg, till höger, som hamnade på andra plats, och Frida Wiik, till vänster, som slutade som trea.

Emelie Othén, i mitten, visar upp bidragen tillsammans med Nicole Hellberg, till höger, som hamnade på andra plats, och Frida Wiik, till vänster, som slutade som trea. 

– Det känns så kul och känner jag en sådan tacksamhet och ödmjukhet för vinsten, självklart känner jag även en stolthet över mitt bidrag och jag kunde inte vara mer nöjd. Alla bidrag var så bra i år, vilket bara kan betyda en sak – jag har grymma kollegor i Fondation Guillaume!  

Förstapriset i fototävlingen är, förutom äran, en resa till Finland i april då det arrangeras en weekend för Fondation Guillaumes juniorer i Norden. 

Emelie har genom tävlingen lärt sig att våga lita på magkänslan och utmana sig själv.

– Har man en idé ska man våga fullfölja den. Mina chefer, Gunilla Bergfeldt och Greger Bergfeldt, är fantastiska. De tror och pushar en och det finns inget som inte går att lösa. Allt går med lite vilja, svett och tårar, och någon att bolla sina idéer med!

Vi ser fram emot att se mer av Emelie i framtiden!

Se även de andra bidragen här: Fondation Guillaumes fototävling 2019


ANNONS