Annons

En helg som får frisörbranschens rookies att växa sig starkare

En helg som får frisörbranschens rookies att växa sig starkare
29. november 2018 bal@freemindsmedia.com

29 november 2018

Nordisk träff med Fondation Guillaume
– En helg där frisörbranschens rookies växte sig starkare

Fondation Guillaume Sverige bjöd in juniorer från Danmark, Norge och Finland till att medverka på en nordisk helg i Stockholm. Juniorerna skapade gemensamt en egen kollektion, What’s Natural, och visade upp den på Hårologis kongress samma helg.

Fondation Guillaume - Nordisk helg
Ett härligt gäng från eventet, där skapande och kreativitet stod i centrum.

Fondation Guillaume Sverige bjöd in juniorer från Danmark, Norge och Finland till att medverka på en nordisk helg i Stockholm. Intresset var stort och juniorena träffades i Stockholm, för att skapa kollektionen ”What’s Natural”. 

Den kreativa helgen startade på Wellastudion där den gemensamma kollektionen skulle komma till liv. Alla juniorer som medverkade hade i förhand fått några uppgifter att göra som fungerade som en bas för hela kollektionen. Det färgades, klipptes, stylades och lades makeup på modellerna innan kollektionen var redo att fotograferas.  

Se även: Mathilda Käck vann Fondation Guillaumes fototävling 2018

Hårfärgning till kollektionen "What's Natural"Hårfärgning till kollektionen "What's Natural"
Hårfärgning till kollektionen ”What’s Natural”

På lördagen var det dags att börja arbeta på helgens stora uppdrag. En teknisk show på Hårologis kongress, som presenteras på söndagen. Innan den stora finalen på kongressen stod förberedelser och träning på schemat. Hela dagen spenderades i Svenska Frisörskolans lokaler i Solna där gruppen fokuserat arbetade på deras presentationer av modellerna. 

Deltagarna arbetade hårt i WellastudionDeltagarna arbetade hårt i WellastudionDeltagarna arbetade hårt i Wellastudion

På Venue 81 på Drottninggatan, där kongressen ägde rum, började juniorerna att träna inför deras presentation på scen. De skulle, både praktiskt och teoretiskt, förmedla tankarna och inspirationen bakom, samt de tekniker de använt sig av för att skapa kollektionen, till publiken. Efter mycket nervositet, prepp och träning från juniorerna slutade det med att alla nordiska länder blev representerade på scenen.  

Fondation Guillaume Sverige och projektansvarig Gunilla Bergfeldt tackar för en inspirerande, kreativ och härlig helg. Se kollektionen ”What’s Natural” i galleriet nedan.

Se även: Alla bidrag i Fondation Guillaumes fototävling 2018

Text: Sofia Johansson
Foto: Linda Schuster


ANNONS