Annons

ESSENTIAL LOOKS 2.2014 FRÅN SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

ESSENTIAL LOOKS 2.2014 FRÅN SCHWARZKOPF PROFESSIONAL
8. december 2014 bal@freemindsmedia.com

08 december 2014

ESSENTIAL LOOKS 2.2014 FRÅN SCHWARZKOPF PROFESSIONAL


Essential Looks modeller tillsammans med Schwarzkopf Professionals Scandinavia Manager Anders Schönemann.

MODERN GLAMOUR COLLECTION                 
Kollektionen presenterades för 350 frisörer från Mälardalen på anrika Berns i Stockholm. Under två dagar har Schwarzkopf team förberett modellerna inför visningen. Delar av Schwarzkopfs team var på scen denna kväll, stylister Johan Kristensen, Malena Brunzell, Ola Johansson och Noomi Westman. För Makeup ansvarade Jörgen Sollerberg.

ESSENTIAL LOOKS 2.2014
Som alltid har Essential Looks sugit upp den råa energin från de globala trenderna, och utifrån den skapat verktyg – Modern Glamour Collection – som salonger runt om i världen kan använda i sitt dagliga arbete. Varje frisyr och färg ingår i helheten för trenden, som delats upp i en serie på tre distinkta måste-looker:

METAL CHIC
Modeeliten har blåst nytt liv i den superläckra metallic-looken med en touch ögonbrynshöjande flärd. Lyxtyger och sofistikerade nyanser av silver, guld, tenn och rosenrött ger extra slagkraft till denna redan djärva, glänsande look. Ytor av nät, fuskpäls och fårskinnsfoder ger en kontrastrik känselupplevelse.


Johan Kristensen tillsammans med modell stylad i Metal Chic-stilen

Rundade, välarbetade kanter är utmärkande för skärningen, och dämpade metallic-toner utgör perfekt grund för livliga stänk av blänkande marinblått och rika chokladtoner. Shadow Light-tekniken som används här skapar kontrasterande, skimrande finish och ett verkligt  djup i breda eller smala färgstråk.

BOHO CURL
Underbart bohemisk! Med sina starka kontraster i svart och signalrött sänder Boho Curl vibbar från rebelliska Rock Chic-looker, med voluminösa lager av varierande tyger, medan de sexiga skjortblusklänningarna och smaragdgröna byxdressarna är hämtade från det sköna 70-talet. Handgjorda utsmyckningar och utanpåliggande detaljer är återkommande för den här trenden, där texturen lyfts fram och skapar en mjuk hippie-känsla med en modern vintage-touch. 


Modell stylad i Boho Curl-stil

Håret är frodigt festligt med stora, mjuka lockar i lagrade siluetter. Rundade former och varsamt gradvisa övergångar används tillsammans med bruna och gyllene nyanser, skapade med Dappling Colour färgningsteknik för ett naturligt, spräckligt slutresultat

UNDONE GLAMOUR
Avspänd glamour frodades på säsongens catwalks, och förkroppsligar dagens ledigt eleganta stil. Vare sig valet faller på figursytt, utsmyckat, fjädrat, pälsfodrat eller skiktat, är det gemensamma temat i den här trenden att aldrig försöka för mycket men att alltid vara fullständigt oemotståndlig. På visningarna betydde detta mycket svart och mycket självsäkerhet.   Höga kragar och dragkedjor, lyxiga tyger och massor av mjukt läder blir nonchalant förförande. 


Ola Johansson stylar Undone Glamour

Skärningen ger ett avspänt intryck med kontrasterande längder och skrynkliga ytor. Kiss Colour-tekniken kan användas för allt mellan diskret och vågat. Färgkombinationerna stryks genom längderna i otaliga solblekta nyanser, från blekaste blont till mjuk bärnsten och varma karamelltoner för att skapa en riktigt modern anda.

Fotograf: Camille Polsk

För mer information, kontakta Schwarzkopf på tlf: 010-480 75 00 eller besök www.schwarzkopf-professional.com och se även Facebook-sidan: Schwarzkopf Professional i Sverige.

Se fler frisörartiklar om frisörkurserfrisörshower och hårprodukter här!


ANNONS