Annons

Eva Strömblad gör succé på Alternative Hair Show

Eva Strömblad gör succé på Alternative Hair Show
10. oktober 2019 Sofia
Alternative Hair Show

10 oktober 2019

Eva Strömblad gör succé på Alternative Hair Show

Text: Sofia Johansson
Foto: Alternative Hair Show & Estetica

Den årliga upplagan av Alternative Hair Show ägde denna gång rum under det storslagna eventet Salon International. Som vanligt bjöds det på imponerande shower och massvis av inspiration fanns att hämta. Under prisutdelningen ropades även Eva Strömblad ut som vinnare i kategorin Cut & Colour.

I helgen ägde det välrenommerade eventet Alternative Hair Show rum för den 37:e gången. Under eventet, som kryllar av inspiration och de allra senaste trenderna, lyfter man frisöryrkets kreativitet och dess duktiga frisörer. Men inte nog med att man hyllar frisörerna så stöttar man på samma gång organisationen Fighting Leukaemia. Alternative Hair Show skapades nämligen för att man ville samla in pengar till en organisation som stöttar forskning som räddar liv för barn med leukemi.

Detta år hölls eventet i samband med det stora arrangemanget Salon International i London. Årets tema var Parody och alla teams bakom showerna visade egna spännande tolkningar av temat. Gästerna fick se många energifyllda och kreativa shower med vackra färgexplosioner.  Det var hela 3 200 besökare på plats som tillsammans samlade in £163, 65, vilket motsvarar drygt 2 miljoner kronor till Figting Leukaemia.

Under Alternative Hair Show delas International Visionary Award ut till frisörer inom de tre olika kategorierna Cut & Colour, Avant-Garde och Men’s. Tävlingen blir växer sig större och större för varje år som går och i år var många delar av världen representerade bland finalisterna. På prisutdelningen stod det klart att Sverige tog hem pris i kategorin Cut & Colour, och det var ingen mindre än Eva strömblad från CAPO Hairdressing i Malmö. Eva har haft några fullspäckade veckor på den senaste tiden. För bara några veckor sedan kammade hon hem titeln Årets Frisör 2019 och nu vinner hon det andra stora frisörpriset med bara några få veckors mellanrum.

Här är vinnarna i de tre kategorierna:

  • Cut & Colour: Eva Strömblad från Sverige
  • Men’s: Lo Shih-Chen från Taiwan
  • Avant-Garde: Elvin Soh från Malaysia

Evas vinnarbidrag
Fotograf: Charlotte Strömwall
Makeup: Nathalie Mitovski
Kläddesigner: Frida Martinsson
Modeller: Ingrid och Alva från Nordic model Agency.

Evas vinnarbidrag.

Här delar Eva med sig av momentet när de ropar upp henne som vinnare i kategorin Cut & Color.

ANNONS