Annons

Få de manliga kunderna på fall med Stina och Christian

Få de manliga kunderna på fall med Stina och Christian
6. maj 2019 Sofia

06 maj 2019

Få de manliga kunderna på fall med Stina och Christian

Text och foto: Camilla Svensson

Att frisörvärldens blickar har vänts mot männen är varken en hemlighet eller en nyhet, men det är viktigt att hålla sig uppdaterad. Några som verkligen har satt männen i fokus på senaste tiden är Wella Professionals i och med deras senaste lanseringar SEBMAN från Sebastian och System Men. Under Wellas inspirationsresa till Dubai fick vi prata extra mycket trender, konsultation och färg till män med Christian Andersson och Stine Høppner som båda är en del av Wella Nordic Creative Team.

– Nu till våren är den mest trendiga frisyren en crop; sidorna är korta, håret kammas framåt och luggen klipps av, berättar Christian. Även single curl kommer starkt. Den görs genom en klippning om heter quiff. En quiff har längre hår på toppen än en crop och för att skapa en single curl stylas håret i sidbena och en lock tas fram och läggs i pannan.

Christian berättar också att det i klippningarna kommer att bli mer hörn på sidorna.
– Som en uggla ungefär, eller som The Prodigy fast inte lika extremt, säger han med glimten i ögat.
Stine förtydligar:
– Det kan absolut vara så att man inte kommer att se hörnen på killarnas stylingar på folk på stan, men det gör en stor skillnad för balansen i looken. Vi har länge varit vana vid att se att männen själva tar bort hörnen, maskinkort på sidorna, och låter det långa på toppen vara kvar.

Kärt barn har många namn. Under den nordiska resan till Dubai kommer det fram att finnarna kallar frisyren för ananas, svenskarna och danskarna kallar den för Paradise Hotel-hår och norrmännen kallar den för partysvensken. Oavsett vad den kallas är den inte längre en del av trendbilden, även om den säkert kommer hänga med ett tag till.

– Att vara individuell är trendigt och om vi ska få det bästa ut ur varje individ, kan vi inte undvika konsultationer. En av de starka trenderna är skägg. Om du använder ansiktsform i din konsultation kan skägget vara en stark faktor för att uppnå den rektangulära maskulina formen, säger Stine.

Den klassiska klippningen quiff är trendig i vår, antingen stylad klassiskt bakåt eller som en single curl med en lock som går ner i pannan.

Lockar och tydliga hörnor i klippningen kommer starkt i trendbilden till våren. Kom ihåg att erbjuda dina manliga kunder färg som skapar volym och gör att det ser fylligare ut.

Denna artikel blev publicerad i 1. utgåvan av Hair Magazine 2019.

ANNONS