Annons

Fondation Guillaumes workshop med Ann Pettersson

Fondation Guillaumes workshop med Ann Pettersson
24. oktober 2016 bal@freemindsmedia.com

24 oktober 2016

Fondation Guillaumes workshop med Ann Pettersson


Ann Pettersson höll i en workshop för tjejerna i Intercoiffures young-grupp Fondation Guillaume.

Intercoiffures Young-grupp Fondation Guillaume har träffats under två dagar i Stockholm för kurs och att sammanställa deras nya kollektion. Kollektionen ska fotas i november och sedan visas på Intercoiffures årsmöte i januari. Fondation Guillaumes mentorer, Gunilla Bergfeldt och Nettan H Bergelin, var med under dagarna.

Den första dagen stod en workshop i Long Hair Design med Ann Petterson på schemat. Tjejernas önskemål var att få mycket grundteknik, inspiration och nya idéer vilket också Ann levererade med inlevelse och energi. De fick grundteori i hur man ska tänka när man ska ta fram en kollektion och att grunden är att veta vem man riktar sig till.

Se även: Revive – Fondation Guillaume


Ann Pettersson visade olika uppsättningstekniker under workshopen.

Kreativa kreationer
Sedan var det dags för träning hands-on där tjejerna fick göra fem olika uppsättningstekniker på sina dockor. Här var det loops, flätor, fästen, rullar och tvinningar som blev sammansatta i kreativa kreationer.

Under dagen fick tjejerna med sig mycket bra tips och trix och inspiration. Något de flesta tyckte gav en aha-upplevelse var hur viktig planeringen av en uppsättning är för att lättare komma till ett snyggt och hållbart slutresultat.

Se även: Fondation Guillaumes rykande start på 2016


Tjejerna i Fondation Guillaume fick träna på flätor, loops och rullar på sina dockor under workshopen.

Release i januari 2017
I våras tog gruppen fram en moodboard för kollektionen och under dag två började de förädla denna och planera mer i detalj hur kollektionen ska se ut. All info om vad tjejerna kommer göra är naturligtvis hemlig tillsvidare.

Det blev en givande helg som kommer resultera i en fantastisk kreation av några fantastiska och unga frisörer som brinner för yrket. Fondation Guillaumes kollektion kommer fotograferas i Karlskrona i november och släpps sedan i januari 2017. Det ser vi fram emot!

Se även: Vinnare av Foundation Guillaumes fototävling 2016


Alla tjejerna i som ska skapa Fondation Guillaumes kollektion 2017.


ANNONS