Annons

Freeminds Media skickar datorer till skolor i Afrika

Freeminds Media skickar datorer till skolor i Afrika
12. januari 2018 bal@freemindsmedia.com

12. januari 2018

Freeminds Media skickar datorer till skolor i Afrika

Freeminds Media A/S, som bland annat står bakom Hair Magazine, skänker sina använda datorer till välgörande ändamål genom en privat dansk hjälporganisation. Nu har datorerna fått nytt liv på skolor i Afrika, där de används till undervisning.

”För att kunna leva upp till vår egen höga standard och för att säkra kvaliteten på våra medier ställer vi höga krav på vår IT. Vi byter löpande ut utrustning som inte längre kan tillfredsställa dessa krav. Även om datorerna inte längre uppfyller kraven i ett medieföretag så kan de helt klart användas till andra ändamål.”, säger Anders från Freeminds Media.

Henrik från hjälporganisationen som ansvarar för att ta med it-utrustningen till skolorna i Afrika.Henrik från hjälporganisationen som ansvarar för att ta med it-utrustningen till skolorna i Afrika.

Utbyte som gör stor nytta
Med fler än 20 anställda betyder det att Freeminds Media varje år byter ut ett inte helt obetydligt antal datorer. Hittills har de förbrukade datorerna förvarats i väntan på att förstöras. Men så är inte längre fallet. I samarbete med hjälporganisationen skickas de använda, tömda datorerna nu till afrikanska skolor där de fortfarande kan göra stor nytta.

”Tillsammans med Henrik från hjälporganisationen kom vi överens om att våra använda datorer utan tvekan kunde användas i undervisningen i Afrika. Vi är jätteglada att se den nytta, entusiasm och glädje datorerna ännu en gång kan ge.”

Läs också: Freeminds Media – Välkomna in på den nya redaktionen

Även om datorerna inte längre uppfyller kraven i ett medieföretag så kan de ändå användas till andra ändamål. Här är några av de unga studerande som fått glädje av datorerna.Även om datorerna inte längre uppfyller kraven i ett medieföretag så kan de ändå användas till andra ändamål. Här är några av de unga studerande som fått glädje av datorerna.

Om Freeminds Media
Freeminds Media är ett medieföretag som sedan starten 2002 har varit involverade i hår- och skönhetsbranschen. Sedan 2005 har Freeminds Media producerat och utgivit frisörtidningen Hair Magazine och drivit hemsidor med samma namn. Hair Magazine täcker Sverige, Danmark, Norge och Finland och kan därför med rätta kallas för Nordens största hår- och skönhetsuniversum.


ANNONS