Annons

Pompa och ståt på Global Zoom 2019 i Wien

Pompa och ståt på Global Zoom 2019 i Wien
8. oktober 2019 Sofia
Global Zoom 2019

08 oktober 2019

Pompa och ståt på Global Zoom 2019 i Wien

Text: Alexandra Malmborg
Foto: Alexandra Malmborg

Nästan 3 000 frisörer och branschfolk från hela världen var på plats i Wien, Österrike när årets upplaga av Global Zoom arrangerades. Det blev en fartfylld och festlig helg med mycket inspiration och inte minst spänning när det sista Color Zoom Challenge någonsin avgjordes live.

Iklädda lederhosen eller dirndl, hattar och inbakade flätor, invigde de 133 nordiska Goldwell-anhängarna helgen med nordisk afton med Oktoberfest-tema på Rahauskeller i Wien. Där bjöds det på äkta österrikisk middag, tärningsspel, dans och sång. Stämningen var på topp och det rådde inget tvivel om att frisörerna var förväntansfulla och peppade inför årets event.

Janet McNish Kristensen, Senior Product Manager Color hos Kao, hälsade frisörerna välkomna till nordisk afton med Octoberfest-tema.

Jenny Billfeldt och Lotta Petré i sina fina dirndlar.

De svenska finalisterna hade klätt upp sig till Octoberfest för att fira in helgen med resten av de nordiska besökarna.

Första dagen i mässhallen invigdes med ett varmt välkomnande på scenen. Agnes Westman, Global Master för Goldwell, och the Eluminators visade color merging tekniker med de nya färgerna Elumen Play. John Moroney, Vice President Creative & Communications för Kao Salon Division, introducerade besökarna för årets stora nyhet – Goldwells nyutvecklade koncept och style statement, ’Hair, Color, Style’.

– Utan förändring kan man inte växa, sa John när han berättade att detta var sista gången Color Zoom Challenge arrangerades, i det formatet vi är vana vid.

Tävlingen kommer i framtiden att heta Global Creative Awards och bestå av fler kategorier där man fritt får skapa looks utefter egen inspirationskälla. Color Zoom-kollektionen, som tidigare lanserats på eventet varje år, kommer även den att förnyas i linje med deras nya koncept. Premiärkollektionen som lanserades den här gången heter Intrepid Couture Collection 2020, och består av tre trendriktningar; Soft Texture, Future Glam och Bold Sport.

11 finalister från Norden tävlade i Color Zoom Livetävling. Här ses alla finalister och deras modeller.

I linje med Goldwells nya koncept lanserades deras nya kollektion, Intrepid Couture Collection 2020.

Spänning på Årets Color Zoom

Årets Color Zoom Challenge drog igång med flaggparad. 91 blonderade modeller satt uppradade när klockan började räkna ner från 3 timmar – tiden som finalisterna hade på sig att återskapa sina vinnarlooks. Totalt deltog frisörer från 37 olika länder i de tre olika katergorierna. Från Sverige tävlade Therese Holmberg från Folk Stockholm i kategorin New Talent, hennes kollega Zandra Ericson i Partner Colorist, och Linda Skrucke från På Håret i Creative Colorist.

Årets tävling gick ut på att skapa sin egen tolkning av den färgstarka kollektionen The Remix Collection 2019. Ett jubel fyllde salen när tiden var ute och finalisterna fick visa upp sina coola stylingar och djärva färgkombinationer.  Sällan har man upplevt en sådan färgexplosion!

Årets uppgift var att skapa sin egen tolkning av den färgstarka kollektionen REMIX. Här ser ni alla finalister i kategorin Creative Colorist.

Therese Holmberg från Folk Stockholm tävlade i kategorin New Talent.

Zandra Ericson från Folk Stockholm tävlade i Partner-kategorin.

Zandra Ericsons modell i Partner Colorist-kategorin.

Therese Holmbergs modell i New Talent-kategorin.

Linda Skruckes modell i Creative Colorist-kategorin.

Fashion ”backward” & fashion forward

Jubel och färg fyllde även scenen på kvällen. Som en hyllning till Wiens historia, invigdes galakvällen med dansare i Mozart-kostymer blandat med stora pompösa hår, dekorerade med bland annat dockor och blommor, skapade av giganten Mario Krankl, Goldwells Global Brand Ambassador. Efter det bjöds det på fashion och trendvisning när Intrepid Couture Collection 2020 presenterades för första gången. Kollektionen visade upp djärva men sofistikerade färger, vintage-inspirerade klippningar och mjuka, operfekta former med en modern ”edge”.

Giganten Mario Krankl stod bakom de stora håren på galakvällens första visning.

Innan prisutdelningen drog igång spatserade alla deltagarna genom hallen med flaggor från alla världens hörn. Alla satt på helspänn när det äntligen var dags för att kora årets tre vinnare. Trots fantastiska insatser blev det inga nordiska medaljplatser i år, utan guldkonfettin regnade istället ner över J Lim från Singapore, som vann New Talent, Irakli Sardalishvili från Ryssland som vann Creative Colorist och Yuijin Ho från Singapore som Partner Colorist. Kvällen firades med street food, drinkar och dans till morgontimmarna.

Det svenska gänget var redo med flaggor och hejarop när det var dags för prisutdelning.

Artists’ Sessions

På måndagen var deltagarna tillbaka framför scenen, men den här gången för att suga i sig lärdom och inspiration från de, så kallade, Artists’ Sessions där flertalet kreativa teams visade upp sina nylanserade kollektioner. Först ut var Hare & Bones från London, ledda av Sam Burnett, som presenterade sin nya Tainted Quartz kollektion. Nästa visning låg återigen i österrikaren Mario Krankls händer. Den här gången visade han vackra uppsättningar och avslutade med att hänföra publiken med en graciös show med balett, stort avantgardehår och vackra kläder.

Efter en mer detaljerad genomgång och repetition av gårdagens lansering, Intrepid, intog M&P scenen där de gav en teknisk visning av deras nya kollektion Reversible. Sist men inte minst visade ICONO från Berlin sin nya kollektion 100k Lux som inspirerats av ljus.

Mario Krankl visade inte bara kreativa avantgardehår, utan även vackra uppsättningar.

I den här looken från Intrepid har man använt ”color illumination” (ljuseffekter med färg) för att göra det svårt att avgöra var de olika färgerna börjar och slutar.

Ett pampigt hej då

På kvällen var det dags för ”Global Zoom Farewell Marquerade Ball”. Det pampiga Hofburg Palace skapade en magisk stämning för de många galakläder frisörerna med masker. Lokalens många rum bjöd på maträtter av olika genrer. Mest uppseendeväckande var dessertbordet som dekorerats med frukt, blommor och en glitterklädd modell. Global Zoom kunde inte knutits ihop på ett bättre sätt.

Janet McNish Kristensen, Senior Product Manager Color hos Kao, var nöjd med helgen. Där var specifikt tre saker som hon hoppas att frisörerna tar med sig hem; inspiration från Intrepid och de andra showerna, motivation till att tävla nästa år, och sist men inte minst, att de haft kul tillsammans med gänget från Kao.

Vi ser redan fram emot nästa år, när Kao Salon Global Experience (som det nu byter namn till) går av stapeln i Amsterdam.

Efterrättsbordet på maskeradfesten var minst sagt ”one o fits kind”.

Det pampiga Hofburg Palace skapade en magisk stämning till sista kvällens avskedsfest.

Park Salong och brudarna från Gårdagen var finklädda och partyredo.

Jenny Billfeldt, Kim Tønnesen, Maj-Britt Nilsson, Malin Lindskog och Lotta Petré redo för maskerad och Farewell Party.

New Talent Category

Brons: Courtney Cairns (Storbritannien)
Silver: Gzno Ooi (Malaysia)
Guld: J LIM (Singapore)

Creative Colorist Category

Brons: Fish Lai (Taiwan)
Silver: Van Dong Luong (Vietnam)
Guld: Irakli Sardalishvili (Ryssland)

Partner Colorist Category

Brons: Yan Yanchoglo (Ryssland)
Silver: Van Ha Hoang (Vietnam)
Guld: Yuijin Ho (Singapore)

Stylist’s Favorite Awards

New Talent: Courtney Cairns (Storbritannien)
Creative Colorist: Lauren Roma Hanlon (Storbritannien)
Partner Colorist: Richard Munslow (Storbritannien)

Stylist’s Favorite Awards vanns av duktiga frisörer från Storbritannien i alla tre kategorier.

Se fler bilder i galleriet här nedan!

ANNONS