Annons

Grabbarna på Näset – Retreat – frisörkurs – Christer Hertzberg Haddad

Grabbarna på Näset – Retreat – frisörkurs – Christer Hertzberg Haddad
7. november 2018 bal@freemindsmedia.com

07. november 2018

Grabbarna på Näset

Långt in i Bergslagens skogar, vid en sjö, på ett näs, ligger en gård. Det är alldeles tyst och naturen är närvarande på ett nästan magiskt sätt. Här har Christer Hertzberg Haddad och hans man Samuel sitt lantställe. Nu bjuder de in till en unik kursretreat med fokus på hår, natur och djupa samtal på Loftet.

Grabbarna på näset, Samuel och Christer, bjuder in till ett retreat med fokus på hår i rogivande omgivningar.Grabbarna på näset, Samuel och Christer, bjuder in till ett retreat med fokus på hår i rogivande omgivningar.Grabbarna på näset, Samuel och Christer, bjuder in till ett retreat med fokus på hår i rogivande omgivningar.

Christer Hertzberg Haddad, som är svensk och nordisk president i Intercoiffure, driver exklusiva The Grey på Linnégatan i Stockholm. När han, och mannen Samuel, skulle köpa ett lantställe googlade Christer på ”ett hus vid en sjö” och bland sökresultaten uppenbarade sig en gård i Bergslagen. På annandag jul åkte de upp för att se den för första gången.

– Först körde vi vilse, berättar Christer. Vi körde i flera kilometer på en landsväg långt in i den mörka skogen. Plötsligt öppnade allt upp sig, det blev ljust och där låg den, gården. Det var jättemycket snö och knallblå himmel. Allt var helt öde och det var alldeles knäpptyst.

Gården låg helt för sig själv och bestod av flera byggnader från olika tidsepoker, de allra äldsta från flera hundra år tillbaka. Förälskelsen var ett faktum. Här fanns det potential.

Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Loftet är utrustat med två klippstationer och en plats för traditionella föreläsningar i litet format.Loftet är utrustat med två klippstationer och en plats för traditionella föreläsningar i litet format.Loftet är utrustat med två klippstationer och en plats för traditionella föreläsningar i litet format.

Vid middagsbordet finns det plats för öppna samtal om frisöryrkets utmaningar och livet i stort.Vid middagsbordet finns det plats för öppna samtal om frisöryrkets utmaningar och livet i stort.Vid middagsbordet finns det plats för öppna samtal om frisöryrkets utmaningar och livet i stort.

Christer Hertzberg Haddad är nordisk president i Intercoiffure.Christer Hertzberg Haddad är nordisk president i Intercoiffure.Christer Hertzberg Haddad är nordisk president i Intercoiffure.

Lantlig lyx
För att sätta sin egen prägel på gården renoverade Christer och Samuel alla byggnader. De har exklusiv smak och gården är inredd med omtanke och kärlek. Traditionellt svenskt med influenser från Libanon där Samuel kommer från. Även om det är påkostade material och genomtänkta detaljer ska de som vill besöka gården inte förvänta sig en upplevelse som Grand Hôtel i Stockholm.

– Det är lantligt, som Sverige för hundra år sedan, förklarar Samuel. Det är lågt till tak så man kliver in i ett rum, det är inte så att man skrider in i en sal. Det är väldigt mysigt men ändå snyggt.

Text: Camilla Svensson
Foto: Privat

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.


ANNONS