Annons

Grieco Ericson Hair Couture i Stockholm

Grieco Ericson Hair Couture i Stockholm
4. maj 2019 Sofia

04 maj 2019

Grieco Ericson Hair Couture i Stockholm

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg

Att skapa en inspirerande salongsmiljö är något som gör det roligare att arbeta och dessutom attraherar nya kunder. Vi har kikat in hos fyra olika salonger i våra nordiska huvudstäder som har skapat unika miljöer som berättar alldeles speciella historier. Grieco Ericsson Hair Couture i Stockholm har hämtat sin inspiration från Coco Chanel.

När Carley Grieco Ericsson flyttade från Australien till Sverige för sju år sedan blev hon överraskad över att de svenska männen ofta blev åsidosatta i många frisörsalonger. När hon öppnade sin egen salong, tillsammans med sin man Rickard Ericsson och sin svåger Marc Ericsson, ville hon därför skapa en plats där alla känner sig speciella.

– Det var därför jag skapade en herr- och en damavdelning, så att det kunde vara två olika upplevelser. Jag tycker att det blir lite mer personligt. Dessutom, på en kreativ nivå tycker jag att det är viktigt att arbetsmiljön kan plocka fram det bästa av dig som frisör.

Damavdelningen är öppen och ljus. Carley har alltid varit fascinerad av Coco Chanel och hon har varit en stor inspirationskälla i skapandet av salongen.

– Det jag har lärt mig från Coco Chanel är att allt har en mening. Du ställer inte bara möbler i ett rum för att få det att bli snyggt, det måste finnas en tanke bakom. Det jag älskade med hennes hem, där hon ofta höll sina modevisningar, var att hon hade speglar överallt. Hon har sagt att det ger en tidlös känsla och jag kan inte annat än att hålla med henne. Herravdelningen är en riktig ”man cave” i källaren.

Ägarinnan Carley Grieco Ericsson inspireras mycket av Coco Chanel, bland annat genom att ha stora speglar i hela damavdelningen. Det ger en tidlös känsla.

– Jag ville skapa en härligt manlig barbershop som samtidigt skulle vara cool, kultiverad och mysig. Mycket av inredningen i salongen är second hand, bland annat den vita flygeln i damavdelningen och de stora koffertarna i herravdelningen som ser ut som att de var med på Titanic.

– Jag åldras och jag har rynkor. Jag tycker inte att ett piano måste vara perfekt, helt utan skråmor, för att vara vackert. Jag ville ha något gammalt och antikt. Ibland spelar kunderna på det medan färgen verkar i håret och det är ganska speciellt.

Klippstolarna med salongens logotyp specialbeställdes hos ett företag från London, WBX Europe.

Herravdeliningen ligger i källaren och är en riktig man cave med en sofistikerad touch

ANNONS