Exclusive:

Hårtrender våren 2022 – frisyrer, hårfärger och styling som trendar

Det är nytt år och äntligen börjar den långa vintertiden lida mot sitt slut och lite ljusare månader väntar framför oss. När våren kommer brukar många vilja göra någon form av förändring med sitt hår, vissa klipper det kort, vissa färgar håret ljusare, vissa gör en total makeover och vissa kanske bara gör en uppfräschning. Om man nu vill göra någon form av förändring med sitt hår, kan det vara bra att ha lite koll på vilka de egentliga hårtrenderna är i vår! Så nu är vi så nyfikna på vad hårtrender våren 2022 har att bjuda på – det kommer HairMagazine att presentera nedan. 


Hårtrender våren 2022

Frisyrer – hårtrender våren 2022

Mjukt uppklippt bob

hårtrender våren 2022

Den korta boben som varit inne efter den längre loben har 2022 övergått till en mjukt uppklippt kort bob.

Längden ska vara över axlarna strax nedanför käklinjen och ha mjukt uppklippta lager. Denna frisyren är också en så kallad ”wash and go” vilket betyder att det är en mycket lättskött frisyr som funkar strålande självtorkad. Självklart kan man även styla denna frisyr med slarviga vågor – frisyren ska inte se för strikt och perfekt ut utan detta är en väldigt sofistikerad look.


 Långt uppklippt hår med mycket volym

hårtrender våren 2022

Den så kallade 90′ Supermodel looken är tillbaka och det betyder långt hår som är ganska mycket uppklippt framför allt fram vid ansiktet. Denna frisyren kan inte få för mycket volym.

För att få till denna frisyren behöver man ha ganska tjockt och långt hår annars är extensions ett bra medel att använda för att fylla ut och / eller förlänga håret för att skapa mer volym och / eller längd.

Detta är en väldigt glamorös frisyr som gör sig snyggast med stora lockar skapade med en stor locktång, eller användning av värmeborste eller värmespolar.


The new shag

hårtrender våren 2022

The shag som blev trendig under 2021 är 2022 hetast som en softare variant. Längden kan vara alltifrån nyckelbens längd – långa längder. The new shag ska vara ganska uppklippt men en soft uppklippning som flyter samman snyggt. Man kan antingen välja att ha en längre fjäderlätt lugg som är ihopklippt med resten av håret eller en hög faceframing som ramar in ansiktet på ett snyggt sätt.

The new shag kan antingen självtorkas och då kan man gärna spraya i saltvattenspray för att få textur och liv i håret. Eller så kan man göra slarviga vågor i håret med en plattång eller mellantjock locktång.

Till denna frisyr passar det strålande att även använda texturspray som finish för att få en mattare känsla och volym som håller.


60 – tals lugg

hårtrender våren 2022

Olika former av luggar har varit hett ett tag nu men år 2022 är det 60-tals luggen som får ta plats.

En bredare lugg som går 1-2 cm över ögonbrynen och är något längre mot sidorna.


Hårfärger – hårtrender våren 2022

Frosted Hair

hårtrender våren 2022

Den hetaste hårfärgs trenden 2022 är den nya tekniken Frosted Hair.

Frosted Hair är en nyare modell av Balayage men unikt för Frosted Hair är att man väljer ut specifika delar av håret som ljusas upp antingen med frihandsmålade slingor eller foilayage. Tonerna ska vara kalla så allt i från beige till isblonda slingor. Frosted Hair är en hårfärg där slingorna har en mjuk övergång från botten likt balayage och att slingorna har en kontrast mot den naturliga hårfärgen


Soft contrasting highlights

hårtrender våren 2022

År 2022 är kontrasterande slingor väldigt poppis men de ska inte vara så chunky utan de ska forfarande ha en soft övergång från botten. Man kan välja att ha slingorna i en varmare nyans, beige eller kallare.

Denna hårfärgen passar allt i från brunetter, blondiner och rödhåriga. Slingorna ska vara lite bredare än traditionella slingor men ändå ha en mjuk övergång från hårbotten.

Nyans väljs ut efter din naturliga grundfärg, din hudton och ögonton – alltså kan denna look skräddarsys för alla för att passa just dina personliga färger.


Dimentional Copper

hårtrender våren 2022

För rödhåriga och kopparfärgade är det 2022 trendigt att ha fina dimensioner i din hårfärg. Alltså att du har slingor i olika noppriga nyanser för att din hårfärg ska se mer levande ut.

Denna look passar alltifrån ljusare copparfärger till mustigare röda toner.


Bronze Brunette

hårtrender våren 2022

För alla brunetter är det trendigt 2022 med en bronze ton. Denna färgen passar både mörkare bruntetter och då kan man göra frihandsmålade slingor som bara ljusår upp håret 1-3 steg som sedan tonas in i en bronze nyans.

Bronze brunette passar även ljusbruna hår och då kan du välja om du vill ha en mer enhetlig färg att endast tona hela håret i en bronze nyans eller göra lowlights (mörkare bruna slingor) i ditt ljusbruna hår för att sedan tona in det resterande ljusbruna håret i en bronze nyans.

Detta är en väldigt lyxig hårfärg som både är varm och kall på samma gång och den skapar mycket glans och lyster.


Natural Haircolor

hårtrender våren 2022

2022 är naturliga hårfärger även väldigt trendigt. Antingen att man helt och håller låter sin naturliga hårfärg ta plats eller att man slingar/tonar håret i en färg som är lik sin egen.

Många av oss skandinaver har en mörkblond hårfärg och då är det fint att slinga håret likt sin naturliga färg med beiga slingor i. Denna hårfärg är perfekt för dig som inte vill gärna håret så ofta då den inte skapar en jobbig utväxt och den är väldigt fin då den låter dina naturliga färger ta plats.

Även för er som är gråhåriga kan man lägga in ljusa kalla/ beiga slingor som blandar ihop sig med ditt grå för att framhäva dom på ett snyggt sätt istället för att täcka dom helt.

För naturliga brunetter är det fint att bara tona håret i en färg lik sin egna som ger glans och lyster till håret men bara livar upp din naturliga hårfärg.


Styling – Hårtrender våren 2022

Naturliga lockar

hårtrender våren 2022

I år är det väldigt trendigt med naturliga lockar. För dig med lockigt hår säger jag grattis! Du behöver endast tvätta ditt hår med vårdande produkter anpassade för lockigt hår och sedan krama i en lockkräm och låta ditt hår självtorka! Otroligt skonsamt och snällt mot ditt lockiga fina hår.

Om du har rakt hår eller hår med bara lite självfall kan du behöva jobba lite mer för att skapa denna lock. Ett tips är att använda dig av en väldigt smal locktång – det kan dock ta lite tid att locka igenom hela håret men med rätt stadga och produkter kan ditt hår hålla sig såhär till nästa tvätt.

För att få lockarna att hålla sig över natten vare sig de är naturliga eller inte rekommenderas att sova med en sjal i siden eller ett siden örngott.


Hair Clips

hårtrender våren 2022

Hårspännen och hårclips är väldigt trendigt 2022. Ju fler desto bättre.

Antingen kan man ha håret utställt och sätta några hårklämmor eller hårclips på ena sidan av benan, eller så har man håret uppsatt och sätter i flera stycken. Här får fantasin flöda fritt!


Långt och rakt

hårtrender våren 2022

Långt rakt hår är väldigt hett år 2022. Om du inte har långt hår naturligt kan du sätta in extensions för att skapa denna look.

Viktigt för denna look är att använda sig av vårdande produkter och uppbyggande och återfuktande inpackningar i hårlängderna samt klippa topparna regelbundetför att hålla håret i toppskick.

Denna stylingen får du enklast till med en bred plattång.


Senaste

Viktig dejt och dålig hårdag – hjälp!

Visst är det typiskt. Du har bokat in årets...

Behöver ditt hår tillskott av vitaminer?

Många anser att håret är en viktig detalj och...

Så kan du klippa håret själv med en hårtrimmer

Det är ingen hemlighet att det kan vara en...

Presenttips till mamma

Det finns många helt fantastiska mammor och alla förtjänar...

Nyhetsbrev

spot_img

Senaste artiklarna

Viktig dejt och dålig hårdag – hjälp!

Visst är det typiskt. Du har bokat in årets...

Behöver ditt hår tillskott av vitaminer?

Många anser att håret är en viktig detalj och...

Så kan du klippa håret själv med en hårtrimmer

Det är ingen hemlighet att det kan vara en...

Presenttips till mamma

Det finns många helt fantastiska mammor och alla förtjänar...

Så förbereder du dig för högskoleprovet

Det svenska nationella högskoleprovet är ett prov som alla...
spot_imgspot_img

Viktig dejt och dålig hårdag – hjälp!

Visst är det typiskt. Du har bokat in årets viktigaste dejt, och vaknar upp med riktigt risigt hår. Inget du gör fungerar. Du lockar....

Behöver ditt hår tillskott av vitaminer?

Många anser att håret är en viktig detalj och visst kan man snabbt förändra sitt utseende bara genom nya färgtoner i håret eller en...

Så kan du klippa håret själv med en hårtrimmer

Det är ingen hemlighet att det kan vara en utmaning att klippa sitt eget hår. Men med rätt verktyg och lite kunskap går det...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here