Annons

Hercules Sägemann

Hercules Sägemann
7. februari 2018 bal@freemindsmedia.com

Hercules Sägemann – Mer än 160 år av kvalitet

07 februari 2018

Guldstämpeln som pryder Hercules Sägemanns kammar är gjord av äkta bladguld och är en symbol för hög kvalitet.Guldstämpeln som pryder Hercules Sägemanns kammar är gjord av äkta bladguld och är en symbol för hög kvalitet.

Historien bakom företaget Hercules Sägemann och deras exklusiva frisörprodukter startade 1839 i New York, där Charles Goodyear upptäckte processen att vulkanisera gummi för att skapa det hållbara materialet ebonit. Kort därefter upptäcktes slipmaskinen och ytterligare 10 år senare kombinerades dessa två uppfinningar och möjliggjorde skapandet av en mycket speciell anordning; ebonitkammen.

Processen vidareutvecklades under de kommande åren och nådde även Europa. I Tyskland leddes produktionen av ebonitprodukter av företaget New-York Hamburger Gummi-Waaren Compagnie AG under märket Hercules Sägemann.

Fabriken i Lüneburg, utanför Hamburg i Tyskland där produktionen äger rum. Fabriken i Lüneburg, utanför Hamburg i Tyskland där produktionen äger rum. 

Produktionen av ebonitprodukter, särskilt kammar, ökade kraftigt under 1960-talet då företaget producerade omkring 8 miljoner kammar per år. Samtidigt hade många nya modeller av kammar utvecklats och det hade fanns nu kammar för alla möjliga olika tillfällen: klippkammar, backcombing-kammar, kammar för professionella frisörer och stylister och kammar för detaljhandeln – gemensamt för dem alla var att de märktes med den guldfärgade Hercules Sägemann-stämpeln.

Ända sedan 1856 har Hercules Sägemanns kammar skapas genom en noggrann, beprövad process.Ända sedan 1856 har Hercules Sägemanns kammar skapas genom en noggrann, beprövad process.

Under mer 160 år har Hercules Sägemann producerat ebonitkammar av högsta kvalitet.

Guldstämpeln som pryder Hercules Sägemanns kammar är gjord av äkta bladguld och är en symbol för hög kvalitet. Om du ser den unika märkningen på en kam, kan du vara säker på att det du håller i din hand är en av de speciella ebonitkammarna som skapats av New-York Hamburger Gummi-Waaren Compagnie AG för Hercules Sägemann.

Gemensamt för alla produkter är att de märks med den guldfärgade Hercules Sägemann-stämpeln.Det är här Hercules Sägemanns och Matadors ebonitkammar produceras.

Kammen är förmodligen det mest använda redskapet i frisörsalongen och en av de viktigaste produkterna i varje badrum. I dagsläget säljer verksamheten sina kammar till mer än 60 länder över hela världen. Idag ingår märkena Hercules Sägemann, Matador och Triumph Master i företaget och de arbetar konstant för att modernisera produktionsprocessen och behålla sin ställning som leverantör för välkända företag och frisörer.

Framtiden ser ljus ut enligt Hercules Sägemann och deras produkter fortsätter att efterfrågas och uppskattas av frisörer, stylister och slutkonsumenter världen över.

ANNONS