Annons

Hercules Sägemann

Hercules Sägemann
4. oktober 2019 Sofia
Hercules Sägemann

04 oktober 2019

Hercules Sägemann

Här svarar företaget Hercules Sägemann på några frågor gällande företagets vision och framtidsplaner. De berättar även hur just de kan hjälpa frisörerna i deras dagliga arbete.

Företagsnamn: Hercules Sägemann AG

Antal anställda: Omkring 135 personer

Huvudkontor: Lüneburg i Tyskland

Brands: Hercules Sägemann hard rubber combs / Matador hard rubber combs, Hercules Sägemann carbon combs, Silkline combs, Ionicline combs, Wolf 37 antibacterial combs och Triumph Master combs.

Hercules Sägemann tillverkar handgjorda premiumkammar av 100% vulkaniserat naturgummi och har gjort detta i över 160 år. De högkvalitativa kammarna är handsågade, handskurna och handpolerade i 40 arbetssteg av våra anställda. De beskriver sig själva som ett företag som är engagerade i såväl innovation som tradition.

Bredvid företagets välkända kammar inkluderar deras portfölj också ett brett utbud av professionella premiumborstar. Produkter är populära bland frisörer på grund av deras perfekta form och funktion.

När startade företaget?

Historien bakom företaget Hercules Sägemann och deras exklusiva frisörprodukter startade redan 1839 i New York, där Charles Goodyear upptäckte processen att vulkanisera gummi för att skapa det hållbara materialet ebonit. Kort därefter upptäcktes slipmaskinen och ytterligare 10 år senare kombinerades dessa två uppfinningar och möjliggjorde skapandet av en mycket speciell anordning; ebonitkammen.

Sedan dess har vi fortsatt att utveckla produkterna och leverera kammar, borstar och accessoarer till frisörer i olika material och former.

Hercules Sägemann

Hercules Sägemann AG är ett dotterbolag till New-Yorker Hamburger Gummi-Waaren Companie AG. Sedan 2009 har företaget sin bas i Lüneburg med cirka 200 anställda. I över 150 år producerades våra produkter i våra tidigare produktionsanläggningar i Hamburg-Harburg. Idag förklaras några av byggnaderna som historiska monument. Än idag står det traditionella varumärket Hercules Sägemann för kvalitet, hållbarhet och funktionalitet.

– Vi agerar på ett ansvarsfullt och hållbart sätt för att skydda vår miljö. Våra premiumkammar består av 100% naturgummi som en förnybar resurs. För att skydda miljön använder vi de modernaste filtreringsteknologierna och separeringsfolierna som används under kamproduktionen består av över 96% återvunnet material. Vi har åtagit oss att använda ekologiskt vänliga förpackningar

Vad är företagets vision?

Vår vision är att leverera de bästa verktygen till professionella frisörer och att även vara välkända för att producera och leverera produkter av hög kvalitet på detaljhandelsmarknaden.

Vart är företaget på väg?

Hercules Sägemann satsar helhjärtat på att expandera internationellt och göra varumärket starkare både inom yrkes- och detaljhandelssektorerna.

Premiumkvalitet – tysktillverkade produkter

Produkternas höga kvalitet och extraordinära karaktär erbjuder en unik känsla av lyx. Produkter uppfyller den högsta standarden på kvalitet, design och prestanda. Kammarna glider försiktigt genom håret och över hårbotten: maximalt hårskydd och ren njutning.

Hur kan företaget hjälpa frisörerna i deras dagliga arbete?

Produkterna är unika och producerade i hårt gummi och handgjorda i fler än 40 olika produktionssteg. Alla kammar har sågade tänder med avrundade spetsar, som är mjuka och skonsamma för både håret och hårbotten. Kammarna har heller inte några skarpa kanter som skulle kunna göra skada på håret.

ANNONS