Annons

My & Holmer

My & Holmer
21. januari 2014 bal@freemindsmedia.com

21 januari 2014

I salong My & Holmer är saker och ting lite snea..

My & Holger är inte en vanlig salong. Inredningen är retro och sammansatt av second hand- och loppisfynd och frisörerna är elever. Men passionen är lika stor ändå, och duktiga frisörer utbildas till framtidens frisörbransch.

frisør My og Holger Ålborg
Salongen är lekfull och är inspirerad av seriefigurer

Stämningen är rolig, innovativ och nytänkande. Inredningen kommer från lokala second hand- och loppmarknader. Salongen är ganska opretentiös, och väldigt trendig. Till och med frisörerna är speciella. Hela fyra elever ger service åt en kund, och självfallet även de utbildade frisörerna. Att låta frisöreleverna klippa och färga är en viktig aspekt i konceptet.

frisør My & Holger
Inredningen består av retrofynd från lokala second hand- och loppismarknader.

Idéen till salongen går kortfattat ut på att man låter elever ta hand om kunderna så fort de är redo för det. Eleverna får en mycket bättre utbildning och är mycket bättre rustade då de senare ska börja arbeta på en annan salong. Dessutom är det omotiverande för dem att bara tvätta golv under sin tid som elever. Kunderna blir behandlade till ett lågt pris vilket förstärker konceptet. Salongsägarna anser att frisörelever inte håller en hög nivå om de först börjar klippa efter tredje eller fjärde året, och därför ändrade de på det.

 

Brinner för det innovativa
I salong My & Holger brinner man för det innovativa. Sedan salongen öppnade har det gått väldigt bra – till och med över förväntan. Tiderna är uppbokade, arbetarna är supermotiverade och salongen är en salong som kunderna gärna vill komma till eftersom att den är mysig, annorlunda och trendig. Allt överskott går till vidareutveckling och kurser i t.ex. London och Köpenhamn och planen är att ta in nya elever varje halvår.


Härliga färger, bilder på väggarna och loftlampor skapar en hemtrevlig atmosfär.

 

Massor av studenter
I salongen kostar en damklippning 275kr och en herrklippning kostar 225kr. Unga studenter älskar My & Holgers koncept, både för priserna och för att de tycker om att saker och ting är lite snea i salongen och skiljer sig från de annars vanligtvis lite sterila och väldigt stilrena salongerna. Så är det verkligen inte på My & Holger, med bord från 60- och 70-talet, gamla frisörstolar, och en toalett som är dekorerad från topp till tå med gamla kassettband.


Toaletten är dekorerad med gamla kassettband från golv till tak.

I salongen finns det plats till 11 stolar i härliga färger såsom röd, och turkos, och tre tvättstationer.

Även om inredningen, den unga personalen och de låga priserna är riktat till den yngre målgruppen så kommer faktiskt många olika kunder. Barnfamiljer och pensionärer tycker också om salongen!

 

Passionen är på topp
Det bästa med salongen verkar vara att de unga frisörerna är väldigt passionerade och ser fram emot att komma till jobbet varenda dag.

När de sex frisörerna i salongen ska arbeta tillsammans gör de det efter ett system, där den nyaste eleven får hjälp av den näst nyaste eleven osv., så att inte utbildade frisörer hela tiden springer runt. Och dessutom är det superlärorikt att förklara för andra hur man gör. Eleverna får lov att klippa så fort de har lärt sig, men inte innan.

My&Holger
Stolarna är olika och matchar salongens stil perfekt.


Salongen är inredd med gamla bord från 60- och 70-talet.


Överallt ses roliga, och annorlunda saker som skapar en väldigt speciell atmosfär. 

Text: Pia Finne
Foto: Thomas Mikkelsen

 

ANNONS