Annons

Intercoiffure World Congress i Japan

Intercoiffure World Congress i Japan
12. juni 2017 bal@freemindsmedia.com

12 juni 2017

Håreliten samlades för  Intercoiffure World Congress i Japan

I maj hölls den 22:e Intercoiffure World Congress i Japan, med mer än 1000 frisörer från 35 länder. Eventet var fullspäckat med visningar och galashower. Futuristiska hårskapelser och explosiva färgpaletter utstrålade en känsla av livfullhet liksom pulsen i den livliga metropolen Osaka.

Den 22:e Intercoiffure World Congress i JapanÖver 1000 frisörer var på plats för Intercoiffure World Congress i Japan

Från Sverige var bland andra Gunilla Bergfeldt, mentor för Intercoiffures ungdomsgrupp Fondation Guillaume, på plats. Årets största händelse för organisationen är att förbereda och genomföra FG:s internationella träff med ungefär 35 juniorer från hela världen. På världskongressen samarbetade juniornera för att skapa en inspirerande kollektion som presenteras på scen. Matilda Paulsson, från Eriksson & Robach i Malmö, vann Fondation Guillaumes stipendium 2016 och fick därför äran att följa med och skapa kollektionen i år.

Gunilla Bergfeldt och Matilda Paulsson går på gröna mattan. Med juniorer från hela välden knyts det nya kontakter från alla möjliga olika platser.

De unga talangerna visade deras färgglada och poppiga show “Neon Fascination”. Publiken fick se färger som rosa, blond och blå i vackra bikupor och långa flätor. Showen var inspirerad av Japanska mangaserier som reflekterades i de högljudda och extravaganta lookerna.

Läs mer om Matilda här: Q&A med Matilda Paulsson 2016

Den 22:e Intercoiffure World Congress i Japan Den 22:e Intercoiffure World Congress i Japan
BIlder från juniorernas inspirerande show “Neon Fascination”.

Juniorerna fick även en fotografering av sin inspirerande kollektion med samma tema som showen. Fotograferingen skedde bland tempel och lekplatser för att få fram mixen mellan kultur och lekfullhet.

Se fler bilder här:

Läs även: Intercoiffure Sweden Fondation Guillaume 2017


ANNONS