Annons

Intercoiffures inspirerande årsmöte på Hesselby slott

Intercoiffures inspirerande årsmöte på Hesselby slott
4. februari 2019 bal@freemindsmedia.com

04 februari 2019

Intercoiffures inspirerande årsmöte på Hesselby slott

Tycker man om mode och trend var Intercoiffures årsmöte en riktig fullträff. Under helgen bjöds det på hela tre visningar från Fondation Guillaume, Intercoiffures trendgrupp och Ara Koivula som är nordisk Art Director. Dessutom inspirerade de nya medlemmarna med sina modeller under helgen.

Intercoiffures nordiska Art Director, Ara Koivula, visade sin tolkningav Intercoiffure Mondials kollektion Imagine på det svenska årsmötet som hölls på Hesselby Slott.Intercoiffures nordiska Art Director, Ara Koivula, visade sin tolkning av Intercoiffure Mondials kollektion Imagine på det svenska årsmötet som hölls på Hesselby Slott.

Festligheterna anordnades på Hesselby Slott i vinterskrud. Det är alltid härlig stämning när Intercoiffure-medlemmarna ses och efter en välsmakande mingelmiddag var det dags för de unga frisörerna i Fondation Guillaume att bjuda in till trendvisning. Gruppen har träffats fyra helger under året och har tillsammans skapat en kollektion med fokus på klippteknik. Kollektionen går under namnet ”Human” och visar fyra olika tolkningar av människan.

Fondation Guillaume visade sin kollektion Human som representerar fyra olika tolkningar av människan.Fondation Guillaume visade sin kollektion Human som representerar fyra olika tolkningar av människan.

Fondation Guillaume visade sin kollektion Human som representerar fyra olika tolkningar av människan.Fondation Guillaume visade sin kollektion Human som representerar fyra olika tolkningar av människan.

Se även: Intercoiffures europeiska kongress i Interlaken

Direkt efter intog trendgruppen, ledda av Linda Schuster, scenen och presenterade sin kollektion Recycle. Kollektionen handlar om hållbart tänkande och att allt går att återanvända, även trender. Teamet uppmanar alla att tänka om och gå vidare från ”slit-och-släng-eran”. Med retrovibbar har gruppen hämtat inspiration från både 70-, 80- och 90-talets frisyr och klädtrender.

Linda Schuster, Joakim Roos, Susanna Buske, Idde Charbachi och Henric Sandberg var de som skapade trendkollektionen Recycle.

Linda Schuster, Joakim Roos, Susanna Buske, Idde Charbachi och Henric Sandberg var de som skapade trendkollektionen Recycle.Linda Schuster, Joakim Roos, Susanna Buske, Idde Charbachi och Henric Sandberg var de som skapade trendkollektionen Recycle.Linda Schuster, Joakim Roos, Susanna Buske, Idde Charbachi och Henric Sandberg var de som skapade trendkollektionen Recycle.

Se bilder från minglet i galleriet nedan.

Se även: Recycle – Intercoiffure’s trendkollektion

Lördagen bjöd på workshops, föreläsningar och presentationer från de nya medlemmarna. I år valdes Christina Börjes Glad, Homan Taghizaadeh, Lena Jansson, Magnus Briones Abelleira, Rebecca Jansson och Therese Haleving in som de sex nya medlemmarna i den prestigefyllda organisationen. Under galamiddagen i Orangeriet bjöd Intercoiffures nordiska Art Director, Ara Koivula, på sin tolkning av Intercoiffure Mondials kollektion Imagine.

Finska Ara Koivula, Nordisk Art Director för Intercoiffure, visade de senaste trenderna enligt henne med fokus på kort hår.Finska Ara Koivula, Nordisk Art Director för Intercoiffure, visade de senaste trenderna enligt henne med fokus på kort hår.

– Kollektionen Imagine har tre teman; Andy, Eden och What’s Next. Andy är edgy, trendig och självklart inspirerad av Andy Warhol. Min Andy är dock lite mer tuggummipop – inte lika seriös. Eden är essensen av vilt och naturligt hår. Jag ser trenden så som jag tänker att en kvinna skulle bära håret om hon själv inspirerades av naturen. What’s next ska säga något om vart modet är på väg och det här är min tolkning av det.

Det bjöds på flera inspirerande shower under Intercoiffures årmöte.Det bjöds på flera inspirerande shower under Intercoiffures årsmöte.

Under helgen valdes även en ny styrelse in och det kommande året kommer styrelsen bestå av:

Ordförande – Christer H – Haddad
Vice Ordförande – Liselotte Melin Von Utmann
Kassör – Tina Hultmark
Sekreterare – Lotta Dahljgren
Art Director – Susana Buske
Vice Art Director – Lynn Hallmark
Supplenat – Sabria Nison & Marcus Johnsson

Stort grattis och tack för en inspirerande helg önskar vi på Hair Magazine!

Se fler bilder från årsmötet och visningarna i galleriet nedan.

Text: Camilla Svensson
Foto: Mikael Sjöberg & Camilla Svensson


ANNONS