Annons

Kérastase lanserar Fusio Scrub

Kérastase lanserar Fusio Scrub
3. oktober 2019 Patricia E
Kérastase lanserar Fusio Scrub

03 oktober 2019

Kérastase lanserar Fusio Scrub

Text: Patricia Egardsson
Foto: Patricia Egardsson

Kérastase bjöd in Hair Magazine till Michelinkocken Francis Cardenaus gård på den danska landsbygden för att presentera sin senaste innovation; Fusio Scrub.

Fusio Scrub är det nyaste tillskottet från Kérastase och är utvecklat för att djupt rensa hårbotten och håret från föroreningar och stylingrester, för att ge hårbotten en fräsch och lätt känsla. Många kvinnor spenderar mycket tid på hudvård, men glömmer lätt huden i hårbotten då den inte är lika synlig. Kérastase vill lägga ett nytt fokus på hårbotten och hur en hälsosam, ren och frisk hårbotten är ett första steg mot vackert och friskt hår.

Eventet hölls i de vackra omgivningarna av Michelinkocken Francis Cardenaus rustika gård där Francis, tillsammans med fru och son, bjöd på en fantastisk 3-rätters lunch. Fransic hade skapat en meny som tog utgångspunkt i de naturliga ingredienserna som finns i Fusion Scrub serien, nämligen apelsin, ingefära, pepparmynta och havssalt.

Den danska session stylisten Sidsel Marie Bøg, som är nordisk ambassadör för Kérastase, var på plats för att presentera den nya produktserien.

– Den nya skrubben är anpassad för salongsbruk, men fungerar även perfekt till styling inför catwalken eller fotograferingen, berättar Sidsel, som alltid börjar sina stylingar med att använda Fusion Scrub.

Detta gör hon för att få bort alla gamla produktrester så att hårbotten blir en ren och frisk bas att arbeta med. Genom att rengöra hårbotten får håret även ett naturligt lyft och mer volym. I salongen fungerar det utmärkt som en extra service att erbjuda de kunder som vill unna sig en spaupplevelse. I serien ingår tre sensoriska oljor som frisörerna kan använda i behandlingen för att göra upplevelsen extra lyxig och personlig för kunden som själv får välja mellan tre dofter; ingefära, sandelträd eller pepparmynta.

-Jag tror att om man hoppar in i en tidsmaskin och åker fem år fram i tiden så kommer det vara en självklarhet att använda en skrubb för hårbotten en gång i veckan, säger Sidsel.

Fusio Scrub

Fusio Scrub serien består av två skrubbs som exfolierar, tar bort döda hudceller och smutspartiklar. Scrub Apaisant innehåller jojobapärlor och apelsinskal och är skapad för en känslig hårbotten, medan Scrub Energisant innehåller havssalt och är skapad för en normal hårbotten. Båda skrubbarna kommer vara tillgängliga till salongsbehandling men också för kunder att köpa med sig hem och använda hemma.

I serien ingår även sensoriska oljor som höjer upplevelsen för kunden i salongen. Oljan kommer i tre dofter; ingefära, sandelträd och pepparmynta.

ANNONS