Annons

Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week
6. februari 2019 bal@freemindsmedia.com

06 februari 2019

Larsson & Lange stylade hår på Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week är Nordens största modevecka. Redken bjöd in Hair Magazine backstage innan Hofmann Copenhagens visning där håret stylades av frisörer från Larsson & Lange med produkter från Redken. 

Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week
Larsson & Lange stylar hår på Copenhagen Fashion Week

Redan klockan sex på morgonen var de fyra frisörerna från Larsson & Lange på väg från Malmö till Köpenhamn för att styla hår till Hofmann Copenhagen’s visning på Copenhagen Fashion Week. Den inspirerande showen hölls i centrala Köpenhamn, i Paustians gamla banklokaler som har en vacker palazzo-stil. Redken bjöd in Hair Magazine backstage för att följa frisörernas arbete innan showen.

Förberedelserna började flera timmar innan showen startade och teamet från Larsson & Lange var där för att styla fjorton modeller. Backstage, i ett autentiskt bankvalv, arbetade frisörer, modeller och makeupartister tätt under ett pressat tidsschema med många deadlines. Under förberedelserna stötte de på problem med elektriciteten vilket gav frisörerna mindre tid att styla modellerna, något som hanterades med ett imponerande lugn.   

Frisörteamet arbetade intensivt med att styla alla fjorton modeller backstage.Frisörteamet arbetade intensivt med att styla alla fjorton modeller backstage.
Frisörteamet arbetade intensivt med att styla alla fjorton modeller backstage.

Rudy Ahmeti, Creative Director hos Larsson & Lange, berättar att han arbetar som bäst under press. Det innebär att han måste vara fullt fokuserad och alla deadlines hjälper honom att hela tiden vara effektiv och att hålla sig inom tidsramen.

– När det är många deadlines och hög tidspress, är det viktigt att ha ett bra team som man kan lita på. Att känna varandra och vara sammansvetsade underlättar mycket då man utan problem kan lämna över till sina kollegor och lita på att de gör ett fantastiskt jobb.

Han menar att det var en av anledningarna till varför showen blev så lyckad. Trots små utmaningar under förberedelserna arbetade de som ett team och fick jobbet gjort på bästa sätt. 


Teamet från Larsson & Lange (fr.v.): Jesper Hallin, Jesper Ämmälä, Roxana Huaman Alarcon och Rudy Ahmeti.

Naturligt stylat

Inför visningen hade designern, stylisten och frisörerna tillsammans kommit överens om looken till visningen. De arbetade med att ta fram det härligt naturliga håret trots mycket styling och de fokuserade därför på ”wet look”, mittbena, vågor och page med löshår. De tog tillvara på modellernas hår och struktur för att få en så naturlig frisyr som möjligt.

Till stylingen använde de produkter från Redken. De arbetade med många lätta hårsprayer för att ge stadga till håret och med Redken Guts för att skapa volym och en naturlig känsla av textur. 

– Under Fashion Week är det många ombyten och många looks som ska stylas om till nya, vilket gör att man hellre arbetar med lättare sprayer så att håret kan borstas igenom och snabbt stylas till nästa look.

På catwalken syntes tre olika sorters frisyrer; mittbena med kantiga vågor, hård nedplattad bena med tung volym ut mot sidorna och till sist en look med asymmetriska längder skapad med löshår.

På catwalken visades alla inspirerande frisyrer upp tillsammans med kollektionen från Hofmann CopenhagenPå catwalken visades alla inspirerande frisyrer upp tillsammans med kollektionen från Hofmann CopenhagenPå catwalken visades alla inspirerande frisyrer upp tillsammans med kollektionen från Hofmann Copenhagen

Se fler bilder från backstage och visningen i galleriet:

Text: Sofia Johansson
Foto: Sofia Joahnsson & Copenhagen Fashion Week


ANNONS