Annons

Lockar som håller formen – och ökar omsättningen i salongen

Lockar som håller formen – och ökar omsättningen i salongen
21. november 2018 bal@freemindsmedia.com

21 november 2018

Lockar som håller formen – och ökar omsättningen i salongen

Fler och fler kunder efterfrågar ett naturligt, lockigt hårsvall. Curlformers by Hairflair ger dig som frisör möjlighet att på ett enkelt sätt erbjuda styling med lång hållbarhet och permanent i en uppdaterad version. Dessutom kan lockarna ge extra klirr i kassan.

Många kunder hävdar att deras hår inte kan bli eller hålla sig lockigt.Med Curlformers stabiliseras lockarna genom att håret går från vått till torrt kan även det mest motsträviga håret bli lockigt, och hålla sig lockigt hela dagen.Många kunder hävdar att deras hår inte kan bli eller hålla sig lockigt. Eftersom lockarna med Curlformers stabiliseras genom att håret går från vått till torrt kan även det mest motsträviga håret bli lockigt, och hålla sig lockigt hela dagen.

Ordet permanent har fått en något negativ klang på grund av 80-talets hysteri och många ”hemma-permanenters” varierande resultat. Den krusiga pudelfrillan är inte längre särskilt efterfrågad men definierade lockar, vågor och textur har definitivt etsat sig fast i modebilden. Alexandra Malet är Managing Director för Curlformers by Hairflair och har byggt hela sin karriär kring lockar. Här delar hon med sig av sina bästa tips för att, inte bara ge kunderna ett vackert, lockigt resultat men också för att skapa ökad omsättning i salongen.

Gör det omöjliga möjligt
Många kunder hävdar att deras hår inte kan bli eller hålla sig lockigt. Eftersom lockarna med Curlformers stabiliseras genom att håret går från vått till torrt kan även det mest motsträviga håret bli lockigt, och hålla sig lockigt hela dagen. När du löser ett långvarigt problem för en kund blir de mer lojala mot dig, framförallt om de tror att du har gjort det omöjliga!

Få eleverna att tjäna pengar
Att planera praktiska elevuppgifter som bidrar till omsättningen är inte alltid lätt. Curlformes är enkla att applicera vilket gör det till ett optimalt jobb för elever och juniorastylister. Det finns ingen risk att håret blir skadat eftersom det inte används någon hög värme och resultatet blir jämna lockar varje gång. Lockarna kan sedan stylas efter kundens önskemål oavsett om det handlar om definierade lockar, volym eller textur.

Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar.Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar.Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar.

Använd torkningstiden effektivt
”One stop shopping” är ett ökande fenomen i skönhetsindustrin. Det är också något som efterfrågas av kunderna som ofta är stressade. Medan lockarna torkar och stabiliseras är det en lönsam idé att erbjuda kunden bryn- eller fransstyling, manikyr eller pedikyr samtidigt som kunden ändå sitter i stolen.

Satsa på bröllop
Vid brudstyling är det viktigt att hitta en balans mellan hållbar styling och en avslappnande atmosfär där brudföljet kan bli bortskämda ordentligt. Du, eller din assistent, kan applicera Curlformers och medan håret torkar kan brudföljet få makeup, manikyr och champagne. Lockarna, som kommer att hålla hela dagen och natten, kan sedan antingen kammas igenom eller sättas upp i en luftig uppsättning. De unga brudtärnorna behöver inte sitta still särskilt länge eftersom de kan leka samtidigt som Curlfomers sitter i håret. Dessutom ser det väldigt roligt ut på bild!

Curlformers finns i olika längder och former och är riktade både motsols och medsols för ett naturligt resultat.Curlformers finns i olika längder och former och är riktade både motsols och medsols för ett naturligt resultat.

Erbjud permanent på nytt sätt
Att lägga en perfekt permanent är inte det lättaste, eller? Med Curlformers kan du skapa beach waves, textur och volym utan krångel med spolar, läggningspapper och trassliga toppar. En strukturbehandling med Curlformers håller i mellan sex till åtta veckor och resultatet blir direkt droppformade lockar som kunderna önskar.

Vad är Curlformers?
Curlformers är ett säkert sätt att skapa flera sorters hållbara lockar utan att skada håret. Det är ett värmefritt lockverktyg som används antingen till styling eller permanent. Lockarna skapas genom att en liten sektion av fuktigt hår dras genom formen med hjälp av ett verktyg som liknar en virknål. Håret får sedan torka och stabiliseras innan formen dras av. Curlformers finns i olika längder och former och är riktade både motsols och medsols för ett naturligt resultat.

Om du är distributör intresserad av att lagerföra Hairflair i Sverige eller frisör som gärna vill köpa Curlformers, vänligen kontakta trade@curlformers.com eller besök www.hairflairprofessional.com.

Text: Camilla Svensson
Foto: Curlformers

Denna advertorial kan även läsas i vårt onlinemagasin. 


ANNONS