Annons

L’Oréal Professionnel firade 110 år i Paris

L’Oréal Professionnel firade 110 år i Paris
10. april 2019 Patricia E

10 april 2019

L’Oréal Professionnel firade 110 år i Paris

Text: Patricia Egardsson
Foto: Stephane Feugère

Över 2000 frisörer och hårstylister från hela världen samlades i Paris för att delta i firandet av L’Oréal Professionnels 110 års jubileum! Innovation, inspiration och färg stod i fokus under tre intensiva dagarna med masterclasses, workshops och trendvisningar.

Festligheterna sparkades igång med en stor öppningsfest i den ikoniska lokalen Carrousel du Louvre i hjärtat av Paris. Frisörer från hela världen var samlade för att ta del av öppningsfesten och hårshowen “La French, Art of Hair Coloring” som är ett samarbete mellan några av L’Oréal Professionnels internationella stjärnkolorister; Odile Gilbert, John Nollet, Adir Abergel, Anh Co Tran, Khun Gong och Godhands Joe. Visningen var en hyllning till L’Oréal Professionnels franska rötter med naturlig och chic fransk stil med en blandning av avslappnad och sofistikerad stil.

 

Stjärnkoloristernas öppningsshow sändes live på sociala meder så frisörer runt om i världen, som inte kunde delta, också fick ta del av hårshowen.

Nicolas Hieronimus, L’Oréal Députy CEO in charge of Divisions minglade tillsammans med L’Oréal Professionnels internationella ambassadör Alexa Chung.

Innovationer och digitala lösningar
L’Oréal Professionnels sätter stor fokus på innovationer och hur nya digitala lösningar kan utveckla och hjälpa frisörerna i deras arbete. I salongsappen Style My Hair Pro används augmented reality-teknik som tillåter frisörernas kunder att bläddra och välja bland och prova mer än 50 klippningar och frisyrer och 30 olika färger.

I år har L’Oréal dessutom fullt upp med att lansera den nya, digitala utbildningsplattformen, ACCESS, i 46 länder.

– Plattformen skapar unika möjligheter för frisörer att dela kunskap och erfarenheter med varandra, säger Nathalie Roos, president för Professional Products Division (PPD). Från event som det här, när vi firar 110 år, kommer vi till exempel att dela innehåll från seminarierna direkt i appen. Så även om du inte hade möjlighet att vara med kan du få tillgång till innehållet.

Läs hela intervjun med Nathalie Roos i nästa utgåva av Hair Magazine.

Frisörerna fick även utforska den nya produktserien MAJIREL GLOW som är en permanent hårfärg som ger en lyster inspirerad av smink. L’Oréal Professionnel fick hjälp av sin följare på Instagram som var med och valde namn på alla 19 nyanser av MAJIREL GLOW.

Danska education manager Heidi Grosen Petersen gav oss en presentation om ”La French, Art of Hair Coloring” och L’Oréal Professionnels uppdaterade produktserier.

En riktig vinnaravslutning
Festligheterna avslutades med att vinnarna i L’Oréal Professionnels Style & Colour Trophy utsågs med pompa och ståt på Salle Pleyel. I år gick vinsten till Wendy Gunn från Australien.

ANNONS