Annons

Mirjam Bayoumi driver salong på Upper East side

Mirjam Bayoumi driver salong på Upper East side
9. november 2018 bal@freemindsmedia.com

09 november 2018

10 år på Manhattan – Mirjam Bayoumi driver salong på Upper East side

Mirjam Bayoumi var huvudkolorist på Björn Axén och Toni&Guy, headhuntades till Los Angeles och firar i år tio år som salongsägare på Manhattan. Som expert på blonda hår har hon gjort sig ett namn i staden som aldrig sover. Nu väntar nya utmaningar med en egen produktserie.

Mirjam Bayoumi har en stor passion för färg och en drivkraft som tagit henne hela vägen över Atlanten.Mirjam Bayoumi har en stor passion för färg och en drivkraft som tagit henne hela vägen över Atlanten. Efter tio år på Manhattans Upper East Side väntar nu nya utmaningar i form av en egen produktserie.

På Upper East side, på Manhattan i New York, ligger en svenskägd salong med expertis inom blonda hår. Salongen som bär samma namn som sin ägare, Mirjam Bayoumi, ligger en bit bort från turiststråken och stadens myller på en lugn gata där mest de som bor i området passerar.

– Vi behöver inte vara på en plats där vi syns, förklarar Mirjam. Folk hittar hit ändå.

Kunderna som besöker salongen är i alla olika åldrar med olika sysselsättning men Mirjam uppskattar att närmare 75 procent av kunderna är svenskar som bor i staden, antingen permanent eller tillfälligt.

– De svenska kunderna är både hemmafruar från Upper East side, studenter och expats som flyttat hit för att jobba. Det är kul att ha så mycket svenska kunder, då saknar jag inte Sverige lika mycket som jag skulle göra annars.

Lokalen fick Mirjam ta över efter en irländsk frisör som hon arbetat för. Han skulle flytta tillbaka till Irland och Mirjam såg chansen att ta tillvara på sin dröm.Lokalen fick Mirjam ta över efter en irländsk frisör som hon arbetat för. Han skulle flytta tillbaka till Irland och Mirjam såg chansen att ta tillvara på sin dröm.Lokalen fick Mirjam ta över efter en irländsk frisör som hon arbetat för. Han skulle flytta tillbaka till Irland och Mirjam såg chansen att ta tillvara på sin dröm.

En stor satsning
I salongen har Mirjam nu sex personer som arbetar för henne. De har alla eget företag men tillhör salongen och är en del av varumärket, som en blandning av att vara anställd och hyra stol. Två av dem är också från Sverige, Omar Solis från Björn Axén i Stockholm och Sara Viklund från Malmö som också jobbat i Singapore.

När hon öppnade salongen för tio år sedan var det bara hon själv, en stor satsning som med passion, vilja och hårt arbete har skapat ett framgångsrikt koncept. Det har dock inte varit en dans på rosor. Läs mer i vårt onlinemagasin via länk nedan.

Text & foto: Camilla Svensson

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Mirjam har lagom till 10-årsjubileet valt att ta nästa steg och utvidga sin verksamhet till att lansera sin egen produktserei vid namn Bayoumi.Mirjam har lagom till 10-årsjubileet valt att ta nästa steg och utvidga sin verksamhet till att lansera sin egen produktserie för blonda hår.Mirjam har lagom till 10-årsjubileet valt att ta nästa steg och utvidga sin verksamhet till att lansera sin egen produktserie för blonda hår.

Väggarna i salongen pryds av tidningsurklipp där Mirjam intervjuats för bland annat New York Times.Väggarna i salongen pryds av tidningsurklipp där Mirjam intervjuats för bland annat New York Times.

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.


ANNONS