Annons

Mirrokel nominerad till Svenska Designpriset

Mirrokel nominerad till Svenska Designpriset
29. augusti 2019 Sofia
Mariana ”Mirre” Dehlin

29 augusti 2019

Mirrokel nominerad till Svenska Designpriset – för tredje gången!

Text: Sofia Johansson
Foto: Mikael Sjöberg

Mariana ”Mirre” Dehlin är nominerad till det Svenska Designpriset för tredje gången. Även denna gång med hennes uppfinning Mirrokel – ett snyggt förstoringsglas som också är ett smycke.

Nu är Mariana ”Mirre” Dehlin för tredje gången nominerad till det Svenska Designpriset med hennes Mirrokel, som är ett snyggt förstoringsglas som också är ett smycke. De två tidigare gångerna har det inte gått hela vägen för Mirre så nu håller hon tummarna för att det blir tredje gången gillt.

Utöver att sälja sina Morroklar driver Mirre även en frisörsalong på Fridhemsplan sedan flera år tillbaka. Det var faktiskt där idén till Mirrokeln kom till liv.

– Min syn är bra när jag står och klipper men helt plötsligt märkte jag att jag hade svårt att se vad det stod på flaskorna. Detta beror dels på min ålder men också på att det kom en ny EU-lag som gjorde att alla ingredienser måste stå på förpackningarna, på alla språk, så texten blir väldigt liten. Så då kom jag på att man skulle kunna ha ett förstoringsglas runt halsen, som ett smycke, berättar Mirre i en tidigare intervju med Hair Magazine.

Hon började skissa på Mirroklar ganska snabbt efter det men det var desto svårare att hitta en fabrik som ville producera dem. Efter två års sökande hittade hon en exklusiv fabrik i Italien som trodde på hennes idé och ville tillverka hennes Mirrokel.

 

ANNONS