Annons

Modetrender för våren och hösten 2015

Modetrender för våren och hösten 2015
3. oktober 2014 bal@freemindsmedia.com

03 oktober 2014

Modetrender för våren och hösten 2015

Copenhagen Fashion Week bjöd på en massa inspiration som frisörer kan tänka på till salongen både då det kommer till stil och färger.

Dammode: Ingen färg är en bättre sommarfärg än vitt, och det är den färg som visades upp mest på catwalken. Head to toe outfits enbart i vitt är hett, oavsett om det är en klassisk sommarklänning eller häftiga streetkläder. Så länge det är vitt är det trendy.

Designers Remix (tv.) och By Malene Birger (th.)

Men sommaren är också glädjens och färgernas tid och häftiga färger kommer vi att se mycket av under SS15.


Edith & Ella

Färgerna kan också vara en inspiration till frisyrerna i salongen. Pasteller, skarpa färger samt blåa och rosa nyanser kan användas till frisyrer för att skapa liv i håret.

 
Mark Kenly Domino Tan (tv.) och David Andersen (th.)

Elegans

Elegans med en edge är en del av trenderna som presenterades under modeveckan. Frisörer kan arbeta vidare med enkla, stilrena looks i salongerna.


David Andersen (tv.) och Mi-No-Ro (th.)

Även strukturella, vackra siluetter var en del av modebilden med strama linjer som framhäver kläderna och får dem att se mer spännande ut. Denna stil kan också användas som bas för vackra frisyrer med struktur.


Ganni (tv.) och Freya Dalsjø (th.)

Generellt gäller mottot ”more is more” denna säsong. Oavsett om det gäller sportswear, som för övrigt är en stor hit denna säsong, eller galaklänningar så är vilda mönster definitivt den starkaste trenden som är på tillbakagång.


Baum und Pferdgarten (tv.) och Henrik ibskov (th.)

Herrmode: Herrmodet erbjuder också både färger och mycket vitt.

Nyanserna är kraftfulla och man ser allt från gröna byxor till apelsinoranga blazers. Vi ser blodröda bomberjackor och neonfärgade tights för männen.


Nicholas Nybro (tv.) och Jean//Philip (th.)

Vitt är en färg man inte kan undvika denna säsong och detta gäller även för män. All white-looken är ett säkert kort om du vill följa SS15s stora trender.

 
David Andersen (tv.) och Henrik Silvius (th.)

Massor av sport

Fokuseringen på hälsan och sporten har aldrig varit större. Därför är såklart sportlooken en stor trend för män.


Wali Muhammed Barrech (tv.) och Jean//Philip (th.)

Print är väldigt inne, och det gäller allt från naturinspirerade till excentriska mönster.

Om man ska framhäva ett klädesplagg som verkligen kommer att komma fram nästa sommar så är det långa shorts. Oavsett om man ska ut och cykla, på fest eller bara till stan så har designerna sett till så att det finns shorts som passar alla situationer och alla stilar.

Text: Pia Finne
Foto: Copenhagen Fashion Week

Se fler frisörartiklar om frisörkurserfrisörshower och hårprodukter här!


ANNONS