Annons

Moduline gav färgade intryck med Artègo

Moduline gav färgade intryck med Artègo
20. maj 2015 bal@freemindsmedia.com

20 maj 2015

Moduline gav färgade intryck med Artègo

Artègos italienska färgtekniker, Alessio Bondi, höll i seminariet.

Två dagar tidigare i maj arrangerade Moduline ett vårseminarium med Alessio Bondi på sitt showroom i Stockholm. Hair Magazine var på plats en av dagarna. Alessio Bondi är en italiensk internationell colorist och färgtekniker för Artègo, och han är bland annat delaktig i att utveckla nya färger i märkets färglinjer It’s Color och det ammoniakfria alternativet One60nine. Med den bakgrunden besitter han en stor kunskap som lockade långväga gäster.

Alessio visade tekniken bakom moonlight-trenden.

På ett lättsamt sätt delade Alessio med sig av färglära med utgångspunkt i de två färgserierna, samt produktkunskap. Han inspirerade frisörerna genom att delge sig av praktiska tips och användbara färgtekniker på modeller, assisterad av Eva Johansson, utbildningsansvarig för Artègo Sverige. Han demonstrerade bland annat de nya färgtrenderna ”granny hair”, där håret färgas grått, och ”moonlight”, en mycket mjuk ombre där håret går från mörkt till ljust. Han visade även en färgteknik från Artègos senaste kollektion Butterfly Collection, där man i ett mörkt hår färgar en blockfärg med tunna, skira lager av olika kontrastfärger. Alessio rustade även frisörerna genom att bjuda på en inblick i vilka trender som kommer framöver.

Trenden ”granny hair” väckte frisörernas nyfikenhet. Till höger Eva Johansson från Moduline, modellen Lina Westerlund och Alessio Bondi.

Dagen efter väntade ytterligare ett gäng kunskapstörstande Artègofrisörer på att få ta del av Alessio Bondis inspiration.

Frisörerna gav Alessio Bondi och hela arrangemanget full pott. Väldigt lärorikt, inspirerande, lagom antal deltagare, god mat och härlig stämning var några av vitsorden från frisörerna. Nu väntar frisörerna ivrigt på att få åka till Artègos ”The Globe Show” i Italien i höst.

Text: Madelen Rosengren

Foto: Mikael Sjöberg och Martina Ekert

Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines tredje utgåva, 2015.

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!


ANNONS