Annons

Art & Crafts i Trelleborg

Art & Crafts i Trelleborg
25. februari 2019 Sofia

25 februari 2019

Naturligt rustikt på Art & Crafts i Trelleborg

Text & foto: Camilla Svensson

Caroline Gustafsson och kollegorna Josefine Johnsson och Veronika Olsson har tillsammans många års efterenhet av att arbeta som frisörer. När de fick möjlighet att skapa en helt ny salong ville de göra det på ett alldeles speciellt sätt. Deras eget.

Precis i den östra änden av gågatan i Trelleborg öppnade i höstas Art & Crafts – en stor och rymlig salong med massor av spännande detaljer. Varje liten del har sin egen historia på grund av att ägaren Caroline har sett möjligheter där andra sett skrot.

– Jag älskar återvinning, att titta på nya användningsområden för befintligt material och komma ifrån allt ”slit och släng”. Jag har haft flyt som har haft en jättebra fastighetsägare som har gett mig helt fria tyglar.

I salongen finns material från bland annat en gammal pool från hennes trädgård, en gammal betesvagn har blivit ett skåp och klippstationerna består av delar från ett gammalt trädgårdtält som en smed har svetsat samman – allt efter Carolines egen design.

– När jag ser ett material så ser jag om det passar in i det projekt jag har för tillfället. Rummen i salongen har fått växa fram efter hand.

Barberarstolarna hittade Caroline på Blocket. De är original och tillverkades 1937 i Eskilstuna.

Genomtänkta rum
Salongen är öppen men ändå indelad i olika ”rum” beroende på vilken behandling som ska utföras, allt är genomtänkt in i minsta detalj. Frisörerna har nämligen inte fasta platser, utan arbetar mobilt och rör sig runt i lokalen med kunderna beroende på vilken behandling de har bokat. Vid de stora öppna fönsterna, på ena sidan entrén, står klippstationerna. De är mobila och kan enkelt flyttas när det vankas kundevent eller andra happenings.

– Klippstationerna är placerade främst i lokalen eftersom om det är någon gång kunden vill synas i fönstret så är det när den har fått sin styling, på sluttampen. När man bara klipper är det dessutom kortare behandlingar vilket betyder att det är mer ruljangs.

Klippstationerna är skapade av smed utifrån Carolines egen design.

Genom färgbaren plockar Art & Crafts fram arbetet bakom färgen. Här håller de färgkonsultationer och låter kunden sitta med när färgen blandas.

Färgkunderna får ta plats längre in i lokalen, där det är lite lugnare, och vid färgbaren kan de följa med i hela processen. Ett spännande sätt att ge mervärde åt kunden.

– Färgbaren har vi skapat för att vi ville plocka fram allt arbete vi gör. Här får kunden sitta med vid hela processen istället för att vi kommer med en färdig bytta. De får se vilka färger vi använder, när vi mäter upp dem och de ser att det inte är en färdig tub som man trycker ut, utan att det faktiskt ligger arbete bakom just deras specifika resultat. Vi har märkt att det lyfter kunden mer, att de blir ännu mer nöjda när de ser energin bakom.

Färgsättningen i salongen är inspirerad av ett stort träd i Carolines trädgård. Genom att använda mycket naturliga material skapar de en välkomnande känsla i salongen.

Se fler bilder från Art & Crafts i galleriet nedan. 

ANNONS