Annons

Omar Darwish är västkustens bästa barberare

Omar Darwish är västkustens bästa barberare
10. oktober 2019 Sofia
Omar Darwish årets barberare

10 oktober 2019

Omar Darwish är västkustens bästa barberare

Text: Barber Supplier & Sofia Johansson
Foto: Barber Supplier

Barber Supplier anordnar i vanlig ordning ett av de största eventen för barberare i Sverige, nämligen Årets Barberare. Under hösten kommer 50-60 barberare att tävla om finalplatserna till Årets barberare 2019. Den Första semifinalen var för Västkusten och avgjordes i söndags i Göteborg, hos Salong Randevu Barbershop.

Årets barberare 2019 är den största branschtävlingen, öppen för alla barberare. Tävlingen avgörs i två steg: en uttagningsomgång där fyra finalister ska utses som representerar var sin del av landet, Västkusten, Östkusten, Södra Sverige och Övriga Sverige. Finalisterna går sedan vidare till finalen som hålls i Stockholm den 24 november, på #adaytomovember-eventet på Clarion Hotel Amaranten.

Barberarna tävlar i hårklippning och skäggtrimning eller hårklippning och rakning. I semifinalmomentet har barberarna 60 minuter på sig att fritt trimma och styla egen modell, samt 5 minuter för avslutande styling.

Elva barberare från Göteborg, Halmstad, Tibro, Ulricehamn och Jönköping gjorde upp om finalplatsen på den första semifinalen i Göteborg. Juryn, bestående av Cari Forsgren och Kenneth Johnsson ”freeSir2.0” stod inför den tuffa uppgiften att kora vinnaren. De bedömer arbetet under tävlingens gång enligt åtta olika kriterier, bland annat teknik, form och styling.

– Det här var en av de tuffaste semifinalerna hittills. Det var inte många poängs skillnad mellan barberarna som presterade i topp, så bedömningen tog extra lång tid denna gång, säger domare Kenneth Johnsson.

Tävlingens domare.

Omar Darwish kammar hem förstaplatsen

Den som fick högst poäng och även kan titulera sig Västkustens bästa barberare var Omar Darwish från Sharper Barbershop Södra Långgatan i Göteborg. Kollegan Homan Taghizadeh från samma salong kammade hem andraplatsen.

– Det har varit en dröm att få möjligheten att tävla och jag blev otroligt glad och givetvis stolt över min prestation som ledde till min vinst. Jag uppskattade även att få delta i denna tävling tillsammans med kollegor, det var väldigt givande, säger Omar Darwish.

Omar Darwish kommer att tävla i finalen den 24 november och representera Västkusten. Finalen avgörs på scen med lottade modeller och en internationell jury som utser vinnaren. Utöver äran kommer även ettan och tvåan att få representera Sverige på Nordic Hair Awards 2020 i Köpenhamn.

Årets barberare anordnas av Barber Supplier Nordic AB samt Swedish Barber Association, en branschorganisation för barberare som startar under hösten 2019. Hair Magazine är mediapartner till tävlingen.

Västkustens bästa barberare Omar Darwish och Homan Taghizadeh från Sharper Barbershop i Göteborg.

ANNONS