Annons

Premiär för Essential Looks turné i Linköping

Premiär för Essential Looks turné i Linköping
7. mars 2019 Sofia

07 mars 2019

Premiär för Essential Looks turné i Linköping

Text & Foto: Camilla Svensson

Luxe Vibe, Feminine Active och Self-made Youth – det är de tre trenderna som Schwarzkopf Professional presenterar i sin senaste Essential Looks-kollektion. Säsongens kollektionsturné startade i Linköping med en spännande färgnyhet som bonus.

Schwarzkopf Professionals team, bestående av Christina Karlsson, Johan Kristensen, Jannie Olofsson och Helen Lättman, kickstartade den här säsongens Essential Looks-turné i Linköping. Till sin hjälp hade de makeupartisten Jörgen Sollerberg och barberaren Robin Järpemark.

Inför varje säsong samarbetar Schwarzkopfs internationella team med trendbyrån WGSN för att ta fram de kommande trenderna. Vårens Essential Looks-kollektion, som har fått namnet Creating Tomorrow’s Hair Today, är indelad i tre teman; Luxe Vibe, Feminine Active och Self-made Youth.

Se även: Essential Looks -Trend 1: Feminie Active

Kvällen i Linköping började med en spännande färgnyhet från Schwarzkopf Professional. I april kommer en ny typ av färg som kompletterar Schwarzkopfs övriga färgsortiment, nämligen tbh – true beautiful honest. Christina Karlsson beskriver den nya lanseringen som en multidimensionell färg i pudriga nyanser som ger en hälsosam lyster, resultatet blir liknande färgen på en sammetskudde.

Den nya färgen tbh presenterades av Johan Kristensen och Jannie Olofsson

Makeupartisten Jörgen Sollerberg delade med sig av de senaste makeuptrenderna.

De tre trenderna
Luxe Vibe är den mest glamourösa av säsongens Essential looks-trender. Här är det volymen som talar för sig med tydliga referenser till 80-talet. Färgen är mer neutral med mjuka balayager. Balayage är långt från en trend nu, det är här för att stanna och kunderna fortsätter att efterfråga det. Helen Lättman har utbildat sig hos balayage-experten Jack Howard och visade publiken hur han gör sin 14-bitarsbalayage.

Se även: Essential Looks Trend 2: Luxe Vibe

Feminine Active är en något androgyn och sportig trend med tydliga influenser från 90-talet. Stilen är avslappnad och nonchalant där det är okej att matcha kostym med sneakers eller ett joggingset med högklackat. Håret är avslappnat och ska kännas ”ostylat” och ”ogjort” i mjuka, naturliga nyanser.

Den sista, och mest extrema trenden, Self-made Youth, har hämtat inspiration från Tokyos street style. Trenden kanske inte kommer ta Sverige med storm men den är absolut en källa till inspiration. Johan och Helen visade varsin modell där de tagit utgångspunkt i trendens lekfullhet och anpassat den till en skandinavisk publik.

Influenserna från 80- och 90-talet håller i sig även nästa säsong men de tar sig hela tiden olika uttryck. Kvällen i Linköping var startskottet för inspirationsturnén som rullar vidare genom landet.

Trenden Self-made Youth tolkades av Helen Lättman och Johan Kristensen. Helen skapade en lekfull men sofistikerad färg i grått, vitt och rosa.

Se mer från kvällen i videon och galleriet här nedan!

Denna artikel blev publicerad i 1. utgåvan av Hair Magazine 2019.

ANNONS