Annons

Q&A Linda Beronius

Q&A Linda Beronius
8. april 2015 bal@freemindsmedia.com

08. april 2015

Q&A Linda Beronius

VILKEN ÄR DIN BÄSTA UPPLEVELSE SOM FRISÖR?
Paris Fashion Week, det var det absolut roligaste jag upplevt hittills. Sen är det intressant att arbeta med PR, både med modemagasin, i bröllopssammanhang och med olika Tv-produktioner. Jag är säker på att min bästa upplevelse som frisör har jag framför mig!!

VAR ARBETAR DU NU OCH HUR LÄNGE HAR DU ARBETAT DÄR?
Jag arbetar som Marketing & Education Manager för Grazette Of Sweden. Jag började arbeta där 2013. Jag driver en blogg som heter Hairgarden.se Jag är Art Director för Intercoiffure Sverige, med tillhörande styrelsearbete och kreativa uppdrag. Jag håller även på att skriva en magisteruppsats inom lärande, på Göteborgs Universitet.

OM DU INTE HADE ARBETAT SOM FRISÖR, VAD HADE DU VALT FÖR YRKE?
Modedesigner eller keramiker = något kreativt som innebär möten med andra människor och som innebär hantverksutbyten över gränserna. Färg, form och ”designkänslor” är en mix jag älskar att arbeta med, i kombination av spännande samarbeten med människor som brinner för sitt arbete.

Läs även: Grazette of Sweden levererade trendinspiration under visning

VILKEN SVENSK FRISÖR SER DU MEST UPP TILL?
Det går inte att välja ut en. Jag har många frisörvänner inom Intercoiffure som inspirerar mig oerhört och flera av dessa är nära arbetskamrater med mig inom Grazette Of Sweden.

VILKEN INTERNATIONELL FRISÖR SER DU MEST UPP TILL?
Teamet Alexandre de Paris. Och Sue Pemberton.

VILKEN ÄR DEN SENASTE FRISÖRSHOW DU VARIT PÅ?
Alexandre de Paris.

VILKEN FRISÖRSAX ANVÄNDER DU?
Storlek 5,5-6.

VILKEN ÄR DIN FAVORITPRODUKT?
Det finns många… Men måste jag välja en så väljer jag Styling Liquid Grazette Of Sweden, världens bästa fönprodukt.

VAR ÄR DU I DIN KARRIÄR OM FEM ÅR?
Då arbetar jag mer internationellt än jag gör i dag, gärna med den amerikanska marknaden för att implementera Grazette Of Sweden.

HUR OFTA UTBILDAR DU DIG INOM FRISÖRYRKET?
Hela tiden! Jag försöker finna lämplig fortbildning kontinuerligt genom olika kanaler. Jag brinner för färg! Därför behöver jag förkovra mig mer inom klippning för att bli en bättre frisör, men jag föredrar att arbeta med färg i alla former och med roliga tekniker. Det bästa jag vet är när jag får arbeta med duktiga frisörer där vi delar upp arbetet. En frisör klipper och jag färgar. T. ex., Daniel Scott, Christer Haddad Hertzberg eller Jonas Wixner med flera, de klipper och jag färglägger.

Läs även: Grazette of Swedens frisörhelg i Sälen

VARIFRÅN FÅR DU INSPIRATION?
Jag har haft förmånen genom åren att få arbeta med Svenska moderådet i olika sammanhang. SVMR inspirerar mig väldigt mycket. Jag tar in information om mode genom olika forum och olika föreläsningar. Jag tolkar atmosfärer och känslor grundat från modevärlden och tolkar vidare. Jag fördjupar mig inom olika aktuella konstarter, textila strukturer och översätter
till frisörspråk. Detta har gett mig en helt ny dimension inom frisöryrket. Jag anser att vi frisörer bör ha koll på modeväxlingar och vad modet handlar om för att på så vis bredda vårt kunnande som frisörer. Film, musik och artister är också viktiga inspirationskällor.

VILKEN KÄNDIS HADE DU VELAT GÖRA EN HELT NY FRISYR PÅ?
Oj, svår fråga… Isabella Scorupco för att hon är supersnygg och trevlig att arbeta med.

VAR HAR DU UTBILDAT DIG?
I Alingsås började jag min frisörkarriär hos Birgitta Nilssonsom jag var traditionell elev hos. Sen har jag fortsatt att utbilda mig både hantverksmässigt och på senare år akademiskt.

Denna artikel kan även läsas i Hair Magazines andra utgåva, 2015.

Se fler frisörartiklar om frisörkurser, frisörshower och hårprodukter här!


ANNONS