Annons

Q&A med Anela Muminhodzic

Q&A med Anela Muminhodzic
21. februari 2017 bal@freemindsmedia.com

21. februari 2017

Q&A med Anela Muminhodzic

Frisör på Victor | Noblesse i Göteborg och vinnare av Årets Nykomling 2015

Vilken är din bästa upplevelse som frisör?
Det är definitivt när jag vann Årets Nykomling på Årets Frisör 2015. Det var en såpass stor upplevelse för mig att jag fortfarande inte har hunnit landa och verkligen förstått det!

Var arbetar du och hur länge har du arbetat där?
På Victor | Noblesse i Göteborg där jag har jobbat i 3 år nu.

Var har du utbildat dig?
På Burgårdens utbildningscentrum med inriktning frisör. Efter mina 3 år där gjorde jag mina 3000 timmar hos Dani Abunar på Salon Victor.

Läs även: Vinnare av Årets Nykomling – Anela Muminhodzic

Om du inte hade arbetat som frisör, vad hade du då valt för yrke?
Då hade jag nog varit lärare.

Vilken svensk frisör ser du mest upp till?
Jag har två förebilder inom yrket som jag ser upp till, varav en är Dani Abunar. Han är min mentor och har fått mig att växa samt motiverat mig inom frisöryrket. Han har också hjälpt mig mycket med de tävlingar jag har deltagit i. Den andra är min tidigare lärare på frisörskolan, Ingela Holmberg. Hon fanns vid min sida under hela min utbildning och har fått mig att växa som människa.

Vilken internationell frisör ser du mest upp till?
Guy Tang, en frisör som ligger rätt i tiden och som verkligen kan skapa konst.

Vilken är den senaste frisörshow du vart på?
The Experience med Guy Tang.

Läs även: Victor Noblesse Inspiration

Vilken frisörsax använder du?
Nic/Japan.

Vilken är din favoritprodukt?
Sebastians nya ”Dark oil”.

Hur ofta utbildar du dig inom frisöryrket?
Regelbundet! På salongen där jag jobbar är utbildning en stor del av arbetet. Vi jobbar ständigt med att utvecklas inom yrket och att hålla oss uppdaterade. Det tycker jag är en viktig sak för alla frisörer som vill utvecklas och bli bättre.

Varifrån får du inspiration?
Jag plockar ofta inspiration från media. Instagram och Pinterest är två viktiga källor för mig.

Läs även: Årets Frisör 2015

Vilken kändis hade du velat göra en helt ny frisyr på?
Lady Gaga

Var är du i din karriär om fem år?
Förhoppningsvis har jag åstadkommit mycket mer än vad jag gjort idag. Jag hoppas att jag om 5 år får inspirera och utbilda andra frisörer genom att hålla i kurser och visningar. Jag hoppas också att jag fortfarande tävlar och har lyckats prestera och nått resultat.

Foto: Julia Dansarie

Den här artikeln kan du även läsa i tredje utgåvan av Hair Magazine 2016.


ANNONS