Annons

Q&A med Wilma Augustsson

Q&A med Wilma Augustsson
14. augusti 2019 Sofia
Q&A med Cesar Eugenio

14 augusti 2019

Q&A med Wilma Augustsson

Vi har ställt några frågor till den ambitiösa Wilma Augustsson som just nu är aktuell i det svenska yrkeslandslaget. Hon har vunnit yrkes-SM och siktar nu in sig på VM i Kazan, Ryssland om bara en vecka. Vi på Hair Magazine önskar all lycka till under VM!

Namn: Wilma Augustsson
Salong:  Salong PomPom
Antal år som frisör:  3 år
Utbildning: Almås gymnasiets frisörlinje
Ålder:  21 år
Bor:  Vårgårda
Familj: Sambo, mamma, pappa och syster
Intressen:Att hålla på med hår! Annars skulle jag säga att vara med familj och kompisar.
Bästa resmålet: Alperna i Italien!
Favoritprodukt: Just nu är det Maria Nilas torrschampo, jag älskar det! Sedan Kerastase Nutritive 8h nattserum och hela
Kerastase blond absolu serien!

Hur kändes det att vinna Yrkes-SM? Fantastiskt! Efter all tid man lagt ner så var det även en lättnad att veta att det gick vägen och att jag skulle få representera Sverige i Yrkes-VM.

Vad krävs det för att vinna Yrkes-SM? Att man är väl förberedd med träning på olika moment samt att man vågar tro på sig själv.

Vad är din styrka? Jag är väldigt envis när jag bestämt mig för något.

Hur förbereder du dig inför Yrkes-VM i Ryssland? Vi har, via Worldskills Sweden, fått fantastiska möjligheter på våra lagträffar under året, bland annat mental coachning samt en grym sammanhållning i laget. Utöver det tränar jag extra, utanför jobbet, på olika frisyrer. Jag har även min coach Ulla britt Hedin som jag träffat ungefär en gång i månaden där vi gått igenom mycket om regler, hur de går till, samt tränat olika frisörmoment ihop.

Vad tror du kommer vara den största utmaningen under Yrkes-VM?  Då jag inte jobbar med skäggklippning så mycket till vardags så har jag fått träna extra på det separat, så det är nog min största utmaning.

Hur skulle du beskriva ditt sätt att jobba på? Jag är noggrann och eftersträvar alltid perfektion. Jag älskar även att jobba på frihand med till exempel balayage tekniker och är alltid nyfiken på att lära mig mer.

Varifrån får du din inspiration? Jag kollar mycket på sociala medier som Instagram och Pinterest för att samla nya idéer och inspiration till kommande jobb.

Vilken är din bästa upplevelse som frisör? Det måste nog vara när vi i juniorlaget tog VM silver 2017 samt guldet på Yrkes-SM förra året!

Vilken kändis hade du velat ge en ny frisyr? Rihanna, det hade varit kul att få träffa en så stor kändis.

Vilken svensk frisör ser du mest upp till? Joakim Roos och även Dani Abunar, som jag träffade för ett tag sedan och blev superinspirerad av. Jag ser upp till dem som tror på sig själva och vågar satsa!

Vilken internationell frisör ser du mest upp till? För tillfället skulle jag säga att det är Chriss Appelton.

Om du inte hade blivit frisör, vad hade du då valt för yrke? Då hade jag blivit mäklare.

Favorittrend just nu? Håraccessoarerna!

Var är du i din karriär om fem år? Jag skulle vilja jobba som tekniker eller med visningar.

Vad är ditt tips till unga lovande frisörtalanger? Tro på sig själva och våga satsa! Lägg ner lite extra tid och engagemang på träning, det gör att man utvecklas hela tiden, och att inte nöja sig.

ANNONS