Annons

Hair Play

Hair Play
11. september 2014 bal@freemindsmedia.com

11 september 2014

Hair Play – Enkelt och funktionellt med en modern twist

Salongen heter Hair Play, stilen är enkel och funktionell men samtidigt väldigt modern och inbjudande. Då salongen köptes var trägolvet så pass slitet att frisörstolarna nästan inte kunde rulla över det. En renovering var ett måste, och då passade ägaren på att renovera allt och skapa den enkla och stilrena salong som var drömmen.

På ena sidan av salongen finns fem behandlingsplatser, och på den andra sidan finns tre till. På varje sida binds behandlingsplatser samman med en stor spegel.

Tvättstationerna i salongen är alla tre nya, och bredvid dem är en metallplatta upphängd där produkterna kan placeras för att skapa en helhet i salongen.

Vid handtvätten är åtta svarta skåp uppsatta där hårfärgerna står. Tidigare stod hårfärgerna i ett öppet skåp, men nu står de inte framme vilket skapar ett mer stilrent intryck.

Taket är målat i svart för att sänka det men också för att bevara den råa känslan. Målet med inredningen var att den skulle vara enkel och funktionell. Tidigare stod det hyllor i fönsterna som höll ljuset ute. Nu finns det enbart en hylla i varje fönster så att ljuset kan spridas över det 100 kvm stora rummet.

Inredningen är precis som ägaren önskade, men en framtida idé är att låta en graffitimålare dekorera den stora tomma vita väggen för att leka lite med färger och stil.

Text: Pia Finne
Foto: Jesper Skovlund

ANNONS