Annons

Schwarzkopf Creative Weekend i Stockholm

Schwarzkopf Creative Weekend i Stockholm
9. april 2019 cas@freemindsmedia.com

09. april 2019

Schwarzkopf Creative Weekend i Stockholm

Text & foto: Camilla Svensson

Schwarzkopf Creative Weekend arrangeras i år både i Göteborg, Stockholm och Ystad. Hair Magazine var på plats på det andra stoppet, den fullspäckade helgen i Stockholm, som arrangerades på det topptrendiga hotellet At Six.

Teknikerna Lina Warg och Pernilla Haglund visade hur man kan kombinera olika blekningstekniker för att få ett naturligt men effektfullt resultat.

Färgtrender och färgtekniker stod först på schemat. Teknikerna Lina Warg och Pernilla Haglund bjöd på matnyttiga tips och trix till hur du bäst får till en solkysst balayage, en klädsam face framing och finfina babylights. Framförallt lades vikten på hur man kan kombinera olika färgtekniker för att få till ett härligt naturligt resultat. Publiken var livlig och aktiv med frågor när den nya lättfärgen IGORA Vibrance presenterades. Frågan om neutralisering och nyansering kom upp och Pernilla förklarade:

– Om vi tycker att färgen har blivit för varm eller att den har stuckit iväg dit vi inte önskar, då neutraliserar vi för att få ett neutralt utgångsläge, säger Pernilla. När vi nyanserar vill vi ge färgen en ton eller mer djup. Ibland kan man behöva neutralisera innan man nyanserar, om det är ett utgångsläge som är för varmt måste vi neutralisera det innan vi lägger på en kall nyansering, annars blir det grönt.

Fantasin sätter gränserna

Även flättekniker hade en egen punkt på agendan. Genom att kombinera ett par enkla tekniker är det bara fantasin som sätter gränserna för hur nästa bal- och bröllopsfrisyr kan se ut. Många efterfrågar lite lös och avslappnad styling så ibland gäller det att släppa kontrollbehovet och låta resultatet bli imperfekt.

Samma tendens vittnade Chriss Berner om som visade snabba salongsstylingar som passar antingen brudtärnor, som kan ge extra klirr i kassan, eller en färgkund som inte vill klippa sig men ändå har bokat tre timmar. Genom att kunna grunderna är det lätt att hitta genvägar som kan minska prepptiden.

Genom att kombinera ett par enkla tekniker är det bara fantasin som sätter gränserna för hur nästa bal- och bröllopsfrisyr kan se ut.

Morgondagens trender idag
Christina Karlsson, Johan Kristensen och Helen Lättman presenterade den senaste Essential Looks-kollektionen: Creating Tomorrow’s Hair Today. Den trendbaserade kollektionen är, traditionen trogen, indelad i tre deltrender; Feminine Active, Luxe Vibe och Selfmade Youth.

– Vi har pratat om 80- och 90-tal ganska länge men vi flyttar ett par år varje säsong, säger Christina. De som har varit med på trenden tidigare gillar ofta inte när den kommer tillbaka, men de som är 19–20 idag tycker att det är supercoolt.

Sportigt och avslappnat, damigt med volym eller lekfullt missmatchat är de tre stora trendriktningarna som visas i Essential Looks.

Publiken fick även ett smakprov på den nya färgen som lanseras i vår; tbh – True Beautiful Honest. Det handlar om att vara äkta, att färgen ska ge ett naturligt resultat. Färgen släpper igenom fler nyanser vilket ger ett naturligt färgspel i håret.

Fokus på män
Herrarna fick också ta plats på scen under helgen när Elias Habibson delade med sig av sina tekniker för att tillfredsställa de manliga kunderna.

– Jag säljer inte en klippning, jag säljer självförtroende. Utgå från att männen inte kan någonting. Berätta vad du gör hela tiden så blir det lätt att sälja produkter till män. Killar lyssnat och de vill ha vägledning.

Som en bonus hade Elias bjudit in Shaff Ninche från Afrosöder som tipsade om hur afrohår friseras på bästa sätt.

Hela helgen var en enda stor energiboost inför veckan. Som om inte det vore nog bjöd tv-profilen och personlige tränaren Mårten Nylén på inspiration till hur man med enkla medel kan förändra sin livsstil och skapa en mer hälsosam vardag.

Elias Habibson delade med sig av olika tekniker och dessutom hade han bjudit in Shaff Ninche från Afrosöder för att tipsa om hur afrohår friseras på bästa sätt.

Se fler bilder i galleriet här nedan!

ANNONS