Annons

Schwarzkopf Professionals Essential Looks 1:2018 presenterades i Stockholm

Schwarzkopf Professionals Essential Looks 1:2018 presenterades i Stockholm
23. maj 2018 bal@freemindsmedia.com

23 maj 2018

Vårkänslor när Schwarzkopf visade nya Essential Looks

Rött, lockigt och 90-tal. Våren hos Schwarzkopf Professional är både färgstark och personlig. Med avstamp i modevärlden har Schwarzkopf-teamet sammanställt fyra av säsongens största trender; Random Rebel, Real Me, Beyond Borders och IGORA #RoyalTakeOver.


Det var ett stort intresse från publiken när Schwarzkopf Professionals Essential Looks 1:2018 presenterades i Stockholm.

Efter att Anders Schönemann, PPS Manager, hälsat alla välkomna inledde Chris Karlsson kvällens trendspaning. En av de tydligaste trenderna är hår som vågar ta plats. Under temat Random Rebel visades coola, färgglada frisyrer som andas individualism och kreativitet.

– Random Rebel är en väldigt eklektisk och tillåtande trend, inspirerad av streetstyle och klubbkulturen. Här är maximalism och missmatchning viktigt, vilket speglas i de personliga frisyrerna, berättar Chris.

Se även: Schwarzkopf presenterade sin Nordic Salon Collection AW17


Anders Schönemann, PPS Manager hälsade alla välkomna till kvällens event. 


Noomi Horn klipper ett härligt blont hår.

Ljusa pasteller och voluminösa lockar
På plats för att demonstrera trenderna fanns Johan Kristensen, Jannie Olofsson, Rickard Andersson och Noomi Horn. Förutom fantastiskt inspirerande hår bjöd de även på flera personliga stylingtips. Jörgen Sollerberg visade även det nyaste inom makeup. Under temat IGORA #RoyalTakeOver Dishevelled Nudes visade Noomi ett ljusblont hår med spår av rosa pigment.

– De ljusa, lite pastelliga håren fortsätter att vara väldigt stort. Ett enkelt stylingtips som speciellt alla med blonda hår borde använda sig av är ett bra torrschampo. Det ger en härlig struktur och volym som jag gillar att jobba med, berättar Noomi.

Se även: ESSENTIAL LOOKS AW17 – THE IKONIC COLLECTION


Johan Kristensen med två fantastiska lockiga hår.

Under temat Beyond Borders lyfts öppenhet och multikulturella influenser som de största inspirationskällorna. I denna trend är mångfald och lekfullhet viktigt, vilket gestaltas i härligt lekfulla lockar. Vi ser dem överallt den här säsongen, både i form av vilda vågor och riktigt lockiga hår. Som en hyllning till detta har Schwarzkopf släppt den nya produktserien Mad about curls and waves, som Johan använde sig av för att styla ett rikt härligt lockigt hår.

 – Jag älskar att jobba med den här typen av hår, och eftersom de ofta är väldigt känsliga gäller det att vara vaksam med blekingar och ge håret mycket fukt, vilket den nya serien verkligen gör. Produkterna ger stadga och definition samtidigt som de ger håret den fukt det behöver, berättar Johan.

Förutom härlig hårinspiration bjöd kvällen även på trendtips inom mode och makeup, vilket gav deltagarna en helhetsbild av vad våren kommer att erbjuda. I en tid där trender sprids snabbare än någonsin är det viktigt som frisör att hålla sig uppdaterad för att kunna möta kundernas önskemål.


Trenden IGORA #RoyalTakeOver kommer i två subtrender; Dishevelled Nudes…

… och Dusted Rouge.

Random Rebel är en eklektisk trend där håret får lov att ta mycket plats.

Text: Hanna Cronsjö
Foto: Mikael Sjöberg

Se fler bilder i galleriet:


ANNONS