Annons

Sotlugg & Linlugg – Internationell atmosfär mitt i Borlänge

Sotlugg & Linlugg – Internationell atmosfär mitt i Borlänge
18. juni 2018 bal@freemindsmedia.com

18. juni 2018

Sotlugg & Linlugg – Internationell atmosfär mitt i Borlänge

Efter att framgångsrikt drivit salongen Sotlugg & Linlugg i Gävle under många år ville ägaren Jenny Nordqvist expandera och öppna en filial i Borlänge. Med hjälp av Moduline har de skapat en kreativ och inspirerande salong för de fem sinnena.

En funktionell inredning är avgörande för att kunder och frisörer ska trivas. De snygga höj- och sänkbara klippstolarna är från Pahi Barcelona.En funktionell inredning är avgörande för att kunder och frisörer ska trivas. De snygga höj- och sänkbara klippstolarna är från Pahi Barcelona.

Mitt i centrala Borlänge ligger Sotlugg & Linlugg, en filial till den populära salongen med samma namn i Gävle. Den nya salongen beskrivs av ägaren Jenny Nordqvist som en blandning av Moulin Rouge och Hardrock Café med inslag av street art och industri, på ett träffsäkert och smakfullt sätt.

– Vi vill skapa en internationell känsla och fokusera på ett helhetskoncept som erbjuder något för alla och har allt under samma tak, säger Jenny. För oss är det viktigt att salongen inte känns som alla andra och att vi vågar gå vår egen väg. Det gäller både produkter, behandlingar och självklart hur det ser ut i salongen. Vi tror att allt hör ihop och att det är viktigare än någonsin att se sin salong som en helhet där allt förmedlar samma budskap.

I den lilla biografen kan kunderna se filmer med Charlie Chaplin.I den lilla biografen kan kunderna se filmer med Charlie Chaplin.

Babreraravdelningen har klassiskt svart-vitrutigt golv och barberarstolar i retrostil.Babreraravdelningen har klassiskt svart-vitrutigt golv och barberarstolar i retrostil.

Genom att kombinera kvalitativ och funktionell inredning med kreativa detaljer har Jenny lyckats skapa en intressant och samtidigt praktisk inredning.Genom att kombinera kvalitativ och funktionell inredning med kreativa detaljer har Jenny lyckats skapa en intressant och samtidigt praktisk inredning.

För att skapa den internationella känslan och bygga upp en salong anpassad för både kunder och frisörer kontaktade Jenny Moduline, som har sitt huvudkontor i Borlänge. De hade samarbetat tidigare vid en tidigare renovering av salongen i Gävle och därför var det en självklarhet att hon skulle anlita dem igen.

– Det var viktigt för oss att ta hjälpa av lokala företag vid renoveringen. Vi hade en klar vision av vad vi ville ha och vi fick väldigt fin hjälp av Tage Holmqvist på Moduline som gjorde verklighet av våra idéer.

Läs även: Anne & Co i Borlänge

Schamponeringsrummet har en mysig och avslappnande inredning.Schamponeringsrummet har en mysig och avslappnande inredning.

Renoveringen tog totalt sex veckor och stod klar tidigt i våras.Renoveringen tog totalt sex veckor och stod klar tidigt i våras.

Salongen Sotlugg & Linlugg i Borlänge, sedd från utsidan.Salongen Sotlugg & Linlugg i Borlänge, sedd från utsidan.

Biofåtöljer och spa-känsla
Salongen i Borlänge är uppdelad i flera olika sektioner med olika behov. Där finns bland annat ett schamponeringsrum, en barberardel, klippstationer och en vänthörna. Dessutom är salongen utrustad med en egen biograf där kunderna kan titta på filmer med Charlie Chaplin i klassiskt röda biofåtöljer.

Reportage i samarbete med Moduline.

Artikeln är längre. Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.

Text: Hanna Cronsjö (red. Camilla Svensson)
Foto: Patrik Lindström

Se fler bilder i galleriet nedan.

Läs hela artikeln i vårt onlinemagasin.
ANNONS