Annons

SS/19 kollektion av Sassoon Academy

SS/19 kollektion av Sassoon Academy
2. april 2019 Sofia
Sassoon Academy

SS/19 kollektion av Sassoon Academy

Hår: Sassoon Academy

02 april 2019

Den nya kollektionen från Sassoon Academy firar vad som är varumärkets kärna; pålitligt hantverk, ojämförlig teknik och innovativ fantasi.

För att markera Sassoon’s 65-årsdag lägger  Sassoon Academy gräver de sig djupare in i det rika Sassoon-arvet. I kollektionen ser vi de ikoniska formerna från slutet av 60-talet och början av sjuttiotalet.

”Kollektionen är utformad på ett mycket speciellt sätt.” berättar Sassoon International Creative Director Mark Hayes, ”Vi ville visa att geometrin i klippning och färg fungerar när den är lös och ostrukturerad, såväl som när den är preparerad och kontrollerad.”

Färgerna flyter genom håret med energi och vitalitet och avgränsar linjerna. Stora geometriska former av chevrons, pilar, rätvinklar och repeterande rutor används alla genom formens yta för att dramatisera effekten. En kalejdoskopisk palett som går genom cyklamen, magenta, lila, gul och grön lyser ut från baser av mörk chokladbrun, cool blond och naturlig koppar. Sassoon färgkonceptet Shape and Balance tas till nya höjder i denna samling.

ANNONS