Annons

Sveriges barberarmästare vann Copenhagen Barber Battle 2019!

Sveriges barberarmästare vann Copenhagen Barber Battle 2019!
13. juni 2019 Sofia

13 juni 2019

Sveriges barberarmästare vann det nordiska Copenhagen Barber Battle 2019!

Text: Gunnhild Bjørnsti & Alexandra Malmborg
Foto: Carl D. Marshall

Åtta duktiga barberare från de fyra nordiska länderna möttes på Nordic Hair Awards and Expo för att tävla om vinnartiteln i Nordens första barberartävling som arrangerades av Hair Magazine och Barber Supplier Nordic. Det var minst sagt hög puls och en härligt maskulin stämning när de fyra skäggduellerna och finalen avgjordes i den industriella lokalen i Köpenhamn.

Amin Iranmanesh och Anas Baker från Sverige, Moe Agha och David Cardona-Alvarez från Norge, Jan-Magnus Lönnqvist från Finland och Christopher Mitchell, Kasim Moslem och Zurab Ulardjichvili från Danmark hade alla blivit utvalda att till att delta i Copenhagen Barber Battle 2019. Några av barberarna hade tävlat förr, men för de flesta det första gången.

Juryn bestod av tre välkända namn i branschen, nämligen Kenneth Johnson (SE) aka FreeSir2.0, Adee Phelan (UK) från SKNHEAD och Jorge Oppé (UK) från Oppé. Tillsammans tog de sig an den svåra uppgiften att bedöma barberarnas skäggtrimning i sju olika kategorier.

Många skäggintresserade samlades runt det inbonade Barber Battle Area när den första duellen drog igång. Jac Ludlow (UK), direktör för Jac Ludlow Education och ägare av Escape Barbershop i Oslo, var konferencier och styrde hela kalaset med järnhand. Han tog publiken igenom de spännande duellerna samtidigt som han berättade om både barberarindustrin, de tävlande och vad som föregick.

Efter de fyra duellerna stod Amin (SE), Moe (NO), Kasim (DK) och Jan-Magnus (FI) som finalister, redo för att inta Main Stage. Varje finalist blev tilldelad en modell innan de 30 minuterna drog igång. Det rådde full koncentration under tiden som de vildvuxna skäggmodellerna blev trimmade och stylade.

– Den nordiska stilen kan beskrivas med ”enkelhet” (simplicity), sa den välkända hårstylisten Adee Phelan, som var en av domarna. Förr var barberaryrket en fattigmansutgåva av att vara frisör, men så är det verkligen inte längre.

När de 30 minuterna hade gått och det var dags för domarna att överlägga var spänningen olidlig. Trots den höga nivån på alla fyra blev det den svenska mästaren, Amin Iranmanesh från Salong Randevu i Göteborg, som tog hem vinsten på 5 000 DKK, pokalen och en stor goodiebag från SKNHEAD. Stort grattis som nu både har den här vinnartiteln och ”Sveriges bästa barberare 2018”. Jan-Magnus kom på andra plats och Kasim och Moe på en delad tredjeplats.

Kenneth Johnson, som var huvuddomare var nöjd med tävlingen:

– Jag är mycket glad över att få döma den första nordiska Barber Battle’n. Det var en krävande uppgift då alla de åtta tävlande visade mycket hög kvalitet. Men också väldigt inspirerande. Vi var tre domare, från helt olika bakgrunder, som dömde utifrån sju olika kategorier utan att veta hur var och en satte betygen. Jag ser redan fram emot nästa års event!

Alla deltagare i Copenhagen Barber Battle 2019:

Danmark
Kasim Moslem, Fratres M Barbershop
Zurab Ulardjichvili, The Barbershop Bar
Christopher Mitchell, Henri

Finland
Jan-Magnus Lönnqvist, B.Borg & Co Barber Shop

Norge
Moe Agha, Escape Barber Shop
David Cardona-Alvarez, Big Jims Trims

Sverige
Amin Iranmanesh, Salong Randevu
Anas Baker, Rusty Rascals

Tack till alla som deltog och till Barber Supplier Nordic för er hjälp med att organisera denna fantastiska barber-tävling.

ANNONS