Annons

Tailor’s Barber – för män i Täby Centrum

Tailor’s Barber – för män i Täby Centrum
29. mars 2019 Sofia

29 mars 2019

Tailor’s Barber – för män i Täby Centrum

Text: Sofia Johansson
Foto: Privat

Göran Grönberg har länge drivit företaget Grönberg & Partners och nu driver han även salongen Tailor’s Barber i Täby Centrum. Tailor’s Barber är en klassisk herr- och barbersalong med en avslappnad och hemtrevlig atmosfär.

Under sommaren 2018 öppnade Göran Grönberg salongen Tailor’s Barber i Täby Centrum, norr om Stockholm, då han ansåg att behovet för en ”riktig barbersalong” för män var stort.

– Det saknades en klassisk herr- och barbersalong för klassiska herrklippningar och grooming i en miljö som tilltalar män, utan att för den sakens skull bli allt för grabbig, säger Göran.

På Tailor’s Barber arbetar fem kvinnliga barberette’s och fem manliga barberare och Görans huvudsakliga uppgift är att coacha företaget och teamet samt vara länken mellan varumärket Tailor’s Grooming och marknaden. Tailor’s Barber i Täby Centrum är Tailor’s Grooming flaggship store.

Salongen använder huvudsakligen produkter från märket TAILORS.

Tailor’s Barber är en klassisk herr- och barbersalong med en avslappnad och hemtrevlig atmosfär.

Hemtrevlig atmosfär

På Tailor’s Barber ville Göran skapa en trivsam och unik atmosfär med en härlig gemenskap där kunderna ska känna sig bekväma och omhändertagna. För att uppnå detta har man på Tailor’s Barber valt att placera en hög bardisk med tillhörande stolar mitt i lokalen, istället för en soffa, där kunderna kan vänta på sin tur.

Göran berättar att de inspirerades av en hemtrevlig köksmiljö och ett skönt ”barhäng” där många människor skapar kontakt och känner sig avslappnade. Det är något som de har fått positiv respons på från kunderna.

– Vi ville vara innovativa och skapa en helt ny miljö som känns mer välkomnande och trygg med gemenskap som ledord. Hos oss kan kunden känna sig mer som en gäst, medan han väntar på sin tur. De har möjlighet att prata med antingen barberare eller andra kunder över en kopp kaffe eller en alkoholfri öl. Vi vill med salongens miljö och vårt öppna mottagande ge våra kunder detta utrymme och en naturlig, avslappnande miljö där vi tillsammans skapar gemenskap och vänskap mellan varandra, berättar Göran.

Tailor’s Barber ville vara innovativa och skapa en helt ny miljö som känns mer välkomnande och trygg med gemenskap som ledord.

Trend som håller i sig

Idag, nio månader efter invigningen kan Göran konstatera att de gjorde helt rätt val att öppna salongen och känner sig trygga med att deras koncept håller. Han menar att trender kommer och går men att de även lämnar vissa spår efter sig som alltid kommer att leva kvar.

– Skägg har alltid varit en stor del för oss män och skägg kommer alltid att vara kvar. Det är svårt att undvika för oss män, det är en lika stor del som håret, och därmed en stor del av vår business.

Tailors Barber’s ser ingen nedåtgående kurva när det gäller att trimma skägg, snarare tvärtom. Många nya skäggbärare vill ha råd och tips och många vill snygga till skägget med hjälp av duktiga barberare och barberettes.

ANNONS