Annons

Tips för att rädda solskadat hår

Tips för att rädda solskadat hår
11. juli 2019 bal@freemindsmedia.com

11 juli 2019

Tips för att rädda solskadat hår

Sommar och semester betyder sol och bad, vilket tyvärr leder till att många upplever ett skadat hår efter att ha spenderat tid i saltvatten och klor. Mot hösten kan håret därför kännas torrt, slitet och ha förlorat färg. Vi har samlat en rad tips som du som frisör kan ge dina kunder med solskadat hår.

Tips för att rädda solskadat hår

Borsta försiktigt
Hår som är skadat av sol och sommar kan vara svårt att borsta ut. Det betyder att det är lätt att hårstråna går av om man är hårdhänt, vilket leder till att håret skadas ytterligare. Ett tips är att använda en glestandad kam och börja i topparna för att arbeta sig uppåt mot rötterna och sedan eventuellt använda sig av en finare kam efteråt.

Tillsätt förlorad fukt
Skadat och torrt hår behöver ofta lite hjälp på traven för att bli friskt och livfullt igen. Använd produkter som återställer fuktigheten i håret, en bra hårinpackning eller hårmask kan vara till stor hjälp.

Ge liv till färgen
Salt, sol och klor är bland det som sliter allra mest på hårfärgen och för att återställa glans och färg kan du ge kunden en glansbehandling. I samband med det kan du också föreslå färgbeskyddande schampo och balsam som hjälper kunden att behålla färgen längre.

Anpassa behandlingen till varje enskild kund
Varje enskild kund har olika behov och för dig som frisör är det viktigt att hjälpa kunden med den rätta behandlingen. Ett bra tips är att hitta produkter som kunden enkelt kan använda hemma, så att de kan underhålla håret fram till nästa besök i salongen. Till exempel kan produkter med UV-skydd vara bra för din kunds hår för att undvika ytterligare skador.

Tips för att rädda solskadat hår

Klipp slitna toppar
Slitna toppar kan bero på flera olika anledningar, som bland annat värme och sol. Räddningen för kundens hår kan därför vara en klippning för att bli av med de slitna och kluvna topparna och därmed undgå att de fortsätter dela sig.

Skölj med kallt vatten
Torrt hår kan ofta vara frissigt och ett bra tips för att undvika detta är att skölja med kallt vatten. Detta minskar frissighet i håret och gör så att håret ser blankare och glansigare ut.

Leave-in produkter
Även om slitet hår kan vara svårt att rädda finns det många bra produkter att applicera i håret före kunden går från salongen. Exempelvis kan en hårolja vara ett effektivt sätt att få solskadat hår att kännas friskare och ge en extra fuktighetsboost, samt behålla glansen i håret.

Om du behöver fylla på med produkter i din salong eller om du letar efter nya produkter att prova så kan hittar du en översikt över frisörbranschens leverantörer här.

ANNONS