Annons

Vårens trender med Chris

Vårens trender med Chris
14. maj 2019 Sofia

14 maj 2019

Vårens trender med Chris

Text och foto: Camilla Svensson

Inför varje säsong samarbetar Schwarzkopf Professionals internationella team med trendbyrån WGSN för att ta fram de kommande trenderna. Vårens Essential Lookskollektion, som har fått namnet Creating Tomorrow’s Hair Today, är indelad i tre teman; Luxe Vibe, Feminine Active och Self-made Youth. Vid Sverige-premiären för säsongens Essential Looks-turné tog vi ett snack med Schwarzkopfs trendexpert Christina Karlsson för att hålla oss up to date med det senaste.

När det kommer till street fashion i vår är det ett säkert kort att satsa på mycket färg och mönster. I alla de tre trenderna som Schwarzkopf lyfter fram i vår är det stort fokus på starka, klara färger, gärna i neon. Håret däremot, ska färgmässigt kännas naturligt och ganska ogjort.

Sportigt men genomtänkt

– Feminine Active handlar mycket om att ta in sportelement i din outfit, säger Christina. Om du har på dig en kostym kan du matcha den med ett par sneakers, eller matcha din träningsoverall med ett par klackar och en designerbag. Det ska vara lite nonchalant. Det har varit så ganska länge i Sverige men överlag syns det väldigt mycket på gator och även på catwalken. Inspirationen till trenden är hämtad framförallt från Los Angeles, där det är nästan mer regel än undantag att gå runt i yogakläder hela dagen. Men det är inte ett par sunkiga joggingbyxor och en gammal reklamtröja som gäller (även om det säkert skulle kunna se trendigt ut på rätt person), det handlar om att göra det med finess. Det ska vara sportigt men ändå genomtänkt.

Schwarzkopfs trendexpert Christina Karlsson.

– När det kommer till håret i den här trenden händer det absolut grejer men det är inte perfekt. Färgen ska skifta i olika nyanser som ligger nära varandra även om det inte är enfärgat. Hellre en något mer urtvättad look än att den är superglansfull. Texturen ska inte vara så tillrättalagd och det ska se ut lite som om att du precis klivit upp ur sängen.

Selfmade Youth är en trend inspirerad av gatumodet i Tokyo. Det rosa färgbandet ger en spännande effekt för de kunder som vill göra något extra.

Rutigt är en stor trend i Luxe Vibe.

Att blanda i violett eller rosa i en färg som ändå ser naturligt ut är en stor trend i vår.

Gemensamt för de olika trenderna är att färgen ska kännas dämpad och naturlig men ändå med en hälsosam lyster. Schwarzkopf Professional lanserar nu en ny färg, tbh – true, beautiful, honest – som ger ett sammetslikt resultat med naturliga färgskiftningar.

Denna artikel blev publicerad i 2. utgåvan av Hair Magazine 2019.

ANNONS