Annons

Underjordisk inspiration av Fondation Guillaume i Paris

Underjordisk inspiration av Fondation Guillaume i Paris
3. juli 2019 Sofia

03 juli 2019

Underjordisk inspiration av Fondation Guillaume i Paris

Text: Sofia Johansson
Foto: Gunilla Bergfeldt

Under den första helgen i juni ägde Intercoiffure Mondials event Spotlight rum i Paris. Hanna och Frida som knep första- och andraplatsen av Fondation Guillaumes stipendium fick äran att representera Fondation Guillaume Sverige under den fullspäckade helgen i Paris.

På årets kongress samlades nästan 400 Intercoiffure medlemmar och juniorer, från världens alla hörn, i Paris. Årets evenemang bjöd på en blandning av gamla traditioner så som Chevalerie Awards-cermonin och ny, fräsch inspiration från ungdomarna i Fondation Guillaume.

Teamet från Fondation Guilluame bestod denna gång av 18 entusiastiska ungdomar från olika länder. De hade tillsammans i uppgift att skapa och visa upp en inspirerande kollektion under kongressens galakväll.

Fredagen innebar mycket planering och arbete inför den stora showen på lördag kväll. Juniorerna övade de på olika tekniker samt arbetade med mood boards för att finna både inspiration och den röda tråden till kollektionen. Under eftermiddagen höll även mentorerna i ett givande och inspirerande ”hands on seminarium” innan det var dags att bryta för dagen.

Frida Wiik arbetar på en av modellerna inför showen

Juniorerna arbetade med många mood boards för att finna inspiration.

Hanna stylar en av modellerna.

De nordiska juniorerna som var med att skapa en spännande visning på  Intercoiffure Mondials event Spotlight i Paris.

Showen visades upp i den imponerande lokalen Salle Wagram där gästerna på eventet hade samlats för att se alla inspirerande visningar och frisörer. Fondation Guillaumes kollektion hette Underworld Wonders och bestod av fyra olika delar; Wolfpack, Fluids, Fairy faune och explosion daganique.

– Det var en otrolig upplevelse att få vara med om detta och verkligen utmana sig själv. Det gör helt klart att man växer både som frisör och person, berättar Frida Wiik, ordförande i Fondation Guillaume Sverige.

Kollektionen Underworld Wonders bestående av de fyra olika delarna; Wolfpack, Fluids, Fairy faune och explosion  daganique.

Helgens sista dag bestod av mer ”look and learns” där bland annat Gunilla Bergfeldt och Joakim Roos hade en inspirationsvisning för Fondation Guillaume.

Nu förbereder juniorerna i Fondation Guillaume sig på nästa utmaning i augusti, då fyra personer åker till Kina för att göra en visning, även där, med det internationella teamet.

ANNONS