Annons

Växjöfrisör gör skillnad i Manila

Växjöfrisör gör skillnad i Manila
11. oktober 2019 Sofia

11 oktober 2019

Växjöfrisör gör skillnad i Manila

Text: Pressmeddelande
Foto: Pressmeddelande

Olivera Bobuiescu, delägare och frisörmästare på LYX VXO, åker i januari med organisationen Hair Aid till Manila. Detta berättar hon i ett pressmeddelande.

Hair Aid är en organisation som arbetar över hela världen med att bekämpa fattigdom genom att utbilda människor i att klippa hår. Efter utbildningen ökar möjligheterna för dessa människor att hitta en väg ut ur fattigdom. De kan istället försörja sig genom att arbeta som frisör där de bor. Sedan 2014 har mer än 3 500 personer fått utbildning genom Hair Aid och i januari åker Växjöfrisören Olivera Bobuiescu till Manila för att volontärarbeta för organisationen.

Se även: Hair Aid erbjuder en väg ut ur fattigdom

– Att klippa hår kan vara skillnaden mellan egen försörjning eller fattigdom och om jag med mina kunskaper kan bidra till det gör jag det gärna. Jag är både stolt och glad över att arbeta med Hair Aid och på så sätt göra skillnad på riktigt, säger Olivera.

Resan går i Januari 2020 och resekostnaderna sponsras av leverantören Headbrands. Oliveras resa går att följa via sociala medier och det finns möjligheter för privatpersoner att bidra till Oliveras arbete i Manila. Detta gör man via Swishnummer: 1232024958, glöm inte att märka inbetalningen med Olivera.

– Det känns bra att få hjälp med resekostnaderna av en engagerad leverantör. Men det finns mycket som behöver göras under de dagarna jag är i Manila. Därför välkomnar jag alla bidrag, stora som små, allt kommer att göra skillnad, fortsätter Olivera.

Olivera Bobuiescu, delägare och frisörmästare på LYX VXO, åker i januari med organisationen Hair Aid till Manila. 

ANNONS