Annons

Vinnaren av Icelandic Hairdresser of the Year 2019

Vinnaren av Icelandic Hairdresser of the Year 2019
1. juli 2019 Sofia

01 juli 2019

Katrin Sif Jónsdóttir – Vinnaren av Icelandic Hairdresser of the Year 2019

Text: Gunnhild Bjørnsti (Sofia Johansson red.)
Foto: Claus Peuckert & Kai Sairanen

”Min passion för hår är total!” Katrin Sif Jónsdóttir från Sprey Salon i Reykjavik blev utnämd till den allra första Icelandic Hairdresser of the Year på Nordic Hair Awards i Köpenhamn.

Den allra första vinnaren av Icelandic Hairdresser of the Year presenterades i Köpenhamn vid Nordic Hair Awards. Tävlingen startade redan i början av året när de tävlande fick skicka in sina bidrag. En jury nominerade tre finalister som sedan Islands befolkning fick rösta på. Det var ett tight race men den 9 juni stod det klart att Katrin Sif Jónsdóttir från Sprey Salon hade vunnit!

– Jag är så överraskad. Det här är helt amazing! Island är ett sådant litet land där alla känner alla. Vi har många duktiga frisörer, vilket gör konkurrensen väldigt hård. Det är inte lätt att sticka ut från mängden, säger en väldigt glad Katrin Sif Jónsdóttir från Sprey Salon i Reykjavik, efter att hon tagit emot priset.

Vad kan du berätta om din look?

– Frisyren påminner lite om en enhörning. Håret är kort i nacken och färgerna är blå, rosa och gröna. Nyanserna är mjuka och pastellfärgade. Inspirationen hämtade jag från Vidal Sassoons arbete och mina personliga preferenser. Jag hade en fantastisk modell och fotograf, vilket gjorde att allt blev perfekt. Om teamet är perfekt blir även resultatet perfekt.

Läs hela intervjun med Katrin i nästa utgåva av Hair Magazine.

ANNONS