Annons

Vinnaren av Nordic Colour Technician of the Year 2019

Vinnaren av Nordic Colour Technician of the Year 2019
28. juni 2019 Sofia

28 juni 2019

Sofie Heidenberg – Vinnaren av Nordic Colour Technician of the Year 2019

Text: Gunnhild Bjørnsti (Sofia Johansson red.)
Foto: Claus Peuckert

”Det är första gången jag är med i en tävling, och så vinner jag!”. Sofie Heidenberg från Hårgänget blev den allra första vinnaren av Nordic Colour Technician of the Year sponsrad av L’Oréal Professionnel på Nordic Hair Awards 2019. Hair Magaizne fick en snabb pratstund med vinnaren precis efter prisutdelningen.

– Det känns jättebra, säger Sofie Heidenberg från Hårgänget i Stockholm, efter att hon tagit emot det allra första priset som Nordic Colour Technician of the Year.

Hon hade arbetat hårt innan tävlingen och var väldigt glad över att vinna priset.

– Nordic Colour Technician of the Year var helt nytt och jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig. Det var tuff tävling med många fina bidrag. Det har varit en lång men rolig dag. Lokalen är så vacker och jag har träffat massor av härliga personer. Alla har varit så snälla och hjälpsamma.

Juryns motivering:
”Vinnaren av Nordic Colour Technician of the Year inspirerade med en vacker, välutförd färg som var balanserad, enkel och elegant. En mycket delikat färg i linje med den nuvarande modetrenden. En modern Marilyn Monroe”.

Hur skulle du beskriva den hårfärg du har gjort?

– Fin och klassisk, väldigt sofistikerad. Den är blond och moderniserad med kontraster i rötterna med en ljus, orange färg. Nyanserna får dig att tänka på moderna ungdomar, som skapar vågade, hemmagjorda färger på sig själva. Jag inspireras av unga, orädda människor med kreativa idéer. De skapar bara utan att tänka på att de kanske blandar färgerna fel.

Läs hela intervjun med Sofie i nästa utgåva av Hair Magazine.

ANNONS