Annons

Vinnaren av Nordic Editorial Stylist of the Year 2019

Vinnaren av Nordic Editorial Stylist of the Year 2019
4. juli 2019 Sofia

04 juli 2019

Linda Lehto – Vinnaren av Nordic Editorial Stylist of the Year 2019

Text: Camilla Svensson och Kaj Kalin (Sofia Johansson red.)
Foto: Claus Peuckert och Kai Sairanen

Den allra första vinnaren av Nordic Editorial Stylist of the Year sposrad av Kevin Murphy är Linda Lehto från Hiusloisto i Finland. Lindas svartvita bilder berättade en vacker historia full av känslor.

”Uttrycksfull komposition och komplett koncepttänkande. Vinnaren av Nordic Editorial Stylist of the Year berättade en vacker historia full av känslor genom fantastisk fotografering, som kombinerar hår och mode”. Detta var motiveringen från juryn som valde Linda Lehto’s hårberättelse som vinnare av titeln Nordic Editorial Stylist of the Year 2019.

Det var fyra finalister i kategorin Nordic Editorial Stylist of the Year sposrad av Kevin Murphy, en från Danmark, Norge, Sverige och Finland. Juryn utvärderade finalistbilderna under Nordic Hair Awards and Expo i Köpenhamn och Linda presenterade som vinnare under kvällens priscermoni.

Här är Lindas egna ord om hennes look:

– Varje gång jag påbörjar en photo shoot har jag en tydlig bild av slutresultatet i mitt huvud. I mina editorials lägger jag stor vikt på mina modellers meditativa sinnesstämningar i kontrast med hårets rörelser. På ytan ser frisyren lugn ut men den starka energin finns i hårspetsarna.

Läs hela intervjun med Linda i nästa utgåva av Hair Magazine.

ANNONS