Annons

Vinnaren av Nordic Mens Hairdresser of the Year 2019

Vinnaren av Nordic Mens Hairdresser of the Year 2019
9. augusti 2019 Sofia
Johan Kristensen vinnare Nordic Men's Hairdresser of the Year 2019

09 augusti 2019

Johan Kristensen – Vinnaren av Nordic Men’s Hairdresser of the Year 2019

Text: Gunnhild Bjørnsti (Sofia Johansson red.)
Foto: Claus Peuckert

”60- och 70-talet var min viktigaste inspirationskälla!” Johan Kristensen från Nygatan Nio i Gävle imponerade på juryn i Nordic Hair Awards med sin eleganta, retroinspirerade look. Vinnaren av Nordic Men’s Hairdresser of the Year 2019 sponsored by American Crew älskar sitt arbete helhjärtat.

–Jag är superglad och väldigt exalterad, säger en entusiastisk Johan Kristensen, från Nygatan Nio i Gävle.

Hur kändes det precis innan prisutdelningen?

– Jag visste att jag hade gjort mitt bästa och grubblade inte över att jag kunde ha gjort något annorlunda. Jag har varit superglad hela dagen. Jag deltog även i en show på scenen, vilket var väldigt intensivt, men jag lyckades hålla mig fokuserad. Jag känner mig alltid bekväm i min egen box – det är viktigt. Jag är här i nuet och njuter av det.

Vad betyder priset för dig?

– Det känns helt otroligt bra! Jag har vunnit många priser i Sverige men detta nordiska pris representerar nästa nivå. Jag älskar mitt arbete helhjärtat och passionerat.

Johan är väldigt lycklig och hans närmsta planer är att fira vinsten med god champagne.

–Nu vill jag bara njuta!

Juryns motivering:

”Med en skarp, modern design och en komposition som harmoniserade modellen perfekt, inspirerade vinnaren av Nordic Men’s Hairdresser of the Year med en look som var preciserad, teknisk och fashionabel. En elegant form med en modern twist”.

Läs hela intervjun med Johan i nästa utgåva av Hair Magazine.

ANNONS