Annons

Frisyrer inspirerade av Game of Thrones

Frisyrer inspirerade av Game of Thrones
15. april 2019 Dina Boysen

15. april 2019

Winter has come…
Frisyrer inspirerade av Game of Thrones

Text: Kristine Larsen

Den långa väntan är äntligen över! Nu kommer den åttonde och sista säsongen av serien som har tagit hela världen med storm, nämligen Game of Thrones. Oavsett om man är förtjust i serien eller inte har sett ett enda avsnitt är vi säkra på att man inte har undgått någon av seriens mest ikoniska frisyrer. Serien, som skildrar spänning och drama i ett äventyrligt medeltida landskap, bjuder på en rad episka frisyrer som har inspirerat frisörer över hela världen. För att fira att den nya säsongen släppts har vi letat fram några moderna tolkningar av olika frisyrer från succéserien!

En av de, kanske, mest ikoniska frisyrerna tillhör ”the Mother of Dragons” Daenerys Targaryen, även känd som Khaleesi. I serien är hon ofta stylad i vackra flätade frisyrer där halva håret är uppsatt och resten hänger fritt. @dawnofbraids har räknat ned dagarna genom att dela en ny look varje dag fram till premiären. Här är två looks inspirerade av Khaleesis läckra lockar.

Det är inte bara Khaleesis frisyrer som har fått stor uppmärksamhet. Den kalla, blonda, nästan snövita, hårfärgen har även blivit uppmärksammad. Här visar @sjakkmattfrisor upp en frisyr med ljusa, långa slingor i äkta Khaleesi-anda.

Fina flätade frisyrer förekommer ofta i Game of Thrones-världen, både på Khaleesi och några av de andra rollerna i succéserien. Vi tycker inte riktigt att serien hade varit densamma utan alla dessa vackra frisyrer och kan inte få nog av alla kreativa flätningar. En som tycker precis som oss  är @alex_haircraft som delar massor av vackra flätade frisyrer på sin Instagram.

Drottningen av Westeros, Cersei Lannister, hade ,som många kvinnor i serien, långt och ljust hår fram till dess att hon straffades och fick sitt hår brutalt avklippt. Resultatet blev en kort pixie cut som ger drottningen en riktigt ”statement look”. Vi har funnit två bilder som, båda, påminner om drottningens ikoniska frisyrer.

En av seriens manliga roller som har fått mest uppmärksamhet är Khal Drogo och hans långa hår. Även om det råder delade meningar om honom så är det något med hans långa hår, skägget och den muskulösa kroppen som ger ett tough uttryck. Vi tycks se några likheter mellan Khal Drogo och norska Lasse Matberg, som just nu är aktuell i den italienska utgåvan av ”Let’s Dance”. På sin Instagram har han delat med sig av en bild från sin, Game of Thrones-inspirerade, debut på dansgolvet. Vi tycker han passar perfekt in i serien!

Psst!
Visste du att i Dothraki-kulturen, som Drogo är en del av, ska männen klippa deras långa hår om de blivit besegrade i krig. Det långa håret indikerar därför att han aldrig blivit besegrad. Fun fact!

Vi kan inte få nog av snygga Game of Thrones-inspirerade frisyrer och frisyrkollektionen Freedom 3D av Manuel Mon har skapat en rad fantastiska avant garde-frisyrer, som har en riktig Game of Thrones-vibe.

This is a text block. Click the edit button to change this text.

This is a raw html block.
Click the edit button to change this html.

Del dine frisurebilleder med os!
Vi elsker at lade os inspirere af alle de smukke frisurer og stylinger,
som findes derude, og vi vil rigtig gerne se mere af netop dit arbejde!
Del dine billeder med os ved at hashtagge #hairmagazinedk, og hvem ved – måske er det netop dit look, der dukker op i vores inspirationsartikel næste gang?

ANNONS